Lütfen bekleyin..



“İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı” yapıldı

26 Temmuz 2018, 21:41 - Okunma: 1536

​Batman’da 2018 yılı üçüncü dönem “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı” yapıldı.

Batman’da 2018 yılı üçüncü dönem “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı” Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra, Batman Belediye Başkan Vekili H. Murat Şahin,  kamu kurum yöneticileri, meslek odaları, sendika ve STK temsilcileri katıldı. 

Vali Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Batmanda istihdamın artırılması, işsizlikle mücadele, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen mesleki eğitim faaliyetleri ile Batmanda tekstil sektörünün gelişmesiyle birlikte kurumların işbirliğiyle yürütecekleri çalışmalar ele alındı. 

İşsizlikle mücadele için istihdam odaklı projelerin hayata geçirilmesi konusunda kamu ve özel kurumların işbirliği içerisinde çalışmaları gerektiğini belirten Vali Deniz,  “Özelikle Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) birçok yeni fabrika açıldı. İlave iki bin dönüm alan için kısmi parselasyon ve altyapı çalışmaları başlandı. Yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ilimizde önemli oranda istihdam alanları sağlanacak.” ifadelerini kullandı.  

Daha sonra İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz tarafından gerçekleştirilen mesleki eğitim kursları ile diğer faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerinin bilgilendirdiği toplantı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin görüşülmesi ile sona erdi. (Mehmet Sait Çelik – İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=