Lütfen bekleyin..



Çocuklar için namaz programları düzenlenecek

30 Temmuz 2018, 12:10 - Okunma: 1644

Ağustos ayını "namaz ayı" ilan eden Kur'an Nesli Platformu, 7-10 yaş arası çocuklar için "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla namaz öğretimi programı düzenleyecek.

"Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla Kur'an Nesli Platformu tarafından 7-10 yaş arası çocuklar için "namaz ayı" olarak ilan edilen ağustos ayında 15 günlük namaz öğretimi programı düzenleniyor.

Konuyla ilgili olarak bilgilendirme yapan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek, "Namaz ayı olarak ilan ettiğimiz ağustos ayında Peygamberimizin emri gereği 7-10 yaş arası çocuklara namazı öğretmek ve sevdirmek için seferberlik başlattık. Amacımız, çocuklara namazı sevdirmek, onları namaza alıştırmaktır. Kur'an Nesli Platformu olarak, her sene ağustos ayı boyunca ülkemizin dört bir yanında 7-10 yaş arası evlatlarımıza, kız ve erkek çocuklarımıza namazı öğrenmeleri ve İslam'ın güzel ahlakını öğrenmeleri için çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın neticesinde çocuklarımızı, geleceğimizi namaza alıştırmayı hedefliyoruz." dedi.

"Neslimizin kurtuluşu için mücadele ediyoruz"

Özellikle genç neslin büyük sıkıntılarla boğuştuğunu vurgulayan Şimşek, şunları söyledi: "Geleceğimiz büyük bir tehlike içerisinde, evlatlarımız madde bağımlılığı, her türlü fuhşiyat, her türlü insanlığa zarar veren hastalıklarla müptela olmuştur. Bu manada hiçbir taraf evlatlarımız için güvenli değildir. Çünkü genç nesil, hakikaten her tarafı tehlikeli bir hale getirmiştir. Sokak başlarında genç çocuklarımız, evlatlarımız madde bağımlılığına müptela olmuştur. Hırsızlıktan tutun madde bağımlılığına, çeteciliğe kadar her türlü gayri ahlaki; kendilerine, ailelerine ve topluma zarar veren hastalıklarla müptela olmuştur. Oysa bu gençler bizim geleceğimizdir, evlatlarımızdır, varlık gayemizdir. Durum böyle olunca bu çocuklarımızın, neslimizin bu durumdan kurtarılması için Kur'an Nesli Platformu olarak bunu kendimize dert ediyoruz."

"Toplumumuzda Kur'an nesli yetiştirmek istiyoruz"

Toplumda Kur'an-ı Kerim'e göre yaşayan bir nesil yetiştirmek istediklerini dile getiren Şimşek, "Bunun gayreti içerisindeyiz. Buna namazla başlıyoruz. Çünkü namaz dinimizin direğidir. Eğer direk, kolonlar sağlam değilse herhangi bir bina inşa edemezsiniz. Evlatlarımız eğer namazsız, niyazsız, ibadetsiz bir hayat sürüyorsa bu evlatlar, nesiller üzerine herhangi bir gelecek inşa edemezsiniz. Nitekim toplumumuzun hali maalesef böyle bir durumdadır. Bundan dolayı evlatlarımızın, Peygamber Efendimizin buyruğu üzere 7-10 yaş arasındaki çocuklarımızın her şeyden önce o tertemiz dimağlarını namazla doldurarak geleceğe hazırlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Namazsız ve ibadetsiz bir nesil Allah'tan kopuktur"

"Namazsız bir insan, Peygamber Efendimizin ifadesiyle harap olmuş bir ev, bir bina gibidir." diyen Şimşek, "Neslimizi harap olmaktan, kötülüklerden korumak için tek çare Allah'a kulluktadır. Kulluğun başında da namaz geliyor. Dolayısıyla her şeyden önce bizim inancımıza göre, bu işin ilacı namazdır. Namazsız bir nesli asla ıslah edemezsiniz. Namazsız, ibadetsiz bir nesil Allah'tan kopuktur. Allah'tan kopuk olan bir insan, fert, toplum sadece şeytanın oyuncağı haline gelir. Bu nedenle Kur'an Nesli Platformu olarak, her sene böyle etkinlikler yapıyoruz. Bugün de tekrar bunun hazırlığı içerisindeyiz. Evlatlarımızı namaz kılmaya, namazı öğrenmeye davet ediyoruz. Namazı ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için her yer müsaittir." şeklinde konuştu.

"Namazlı bir toplumla huzur buluruz"

Ancak namazlı bir toplumla huzur bulunabileceğini sözlerine ekleyen Şimşek, "Evlatlarımıza bu güzel ibadeti öğretme gayreti içerisindeyiz. Her zaman olduğu gibi tekrar coşkulu bir şekilde hem evlatlarımıza namazı öğreteceğiz ve akabinde Türkiye genelinde evlatlarımızı bu mutlu günde bir araya getirerek, şenlikler düzenleyeceğiz. Bütün anne ve babalara çağrıda bulunuyorum: Evlatlarımızı namaza alıştıralım, camilere, Kur'an kurslarına, ibadetlerini öğrenecek yerlere gönderelim. Bütün yetkililerimize de bu konuda kolaylık sağlamalarını tavsiye ediyoruz. Namazlı bir toplumla ancak huzur buluruz, kardeş oluruz. Hem Allah'a kul oluruz hem birbirimizi seven bir toplum haline geliriz. Kur'an Nesli Platformu olarak bunun gayreti içerisindeyiz." dedi. (Mehmet Sait Çelik, Mehmet Salih Akgül - İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=