Lütfen bekleyin..



"100 günlük eylem planında ciddi beklentilerimiz var"

03 Ağustos 2018, 13:44 - Okunma: 2891

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Genel Başkan Ramazan Azboy, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün açıklanacak 100 Günlük Eylem Planından dövizdeki artışı durdurma gibi ciddi beklentilerinin olduğunu söyledi.

​HAKSİAD Genel Başkanı Ramazan Azboy, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün açıklanacak 100 Günlük Eylem Planından dövizdeki artışı durdurma gibi ciddi beklentilerinin olduğunu belirtti.

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Genel Başkan Ramazan Azboy’un katılımıyla Batman’da bir toplantı yapıldı.

Toplantı öncesi Azboy, ABD’nin yaptırım kararının ardından dolar ve gram altında yaşanan artış ile ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

HAKSİAD Genel Başkanı Azboy yaptığı açıklamada, 16 Nisan seçimleriyle birlikte Türkiye’de ciddi bir sistem değişikliği olduğunu söyledi.

16 Nisan referandumuyla beraber Türkiye’nin parlamenter sistemini geride bıraktığını belirten Azboy, "Referandumla beraber mevcut parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtik. Başkanlık sisteminden iş camiası olarak özellikle hızlı, daha güzele gidecek şekilde beklentilerimiz vardı. Bu beklentilerimizi hâlâ korumaktayız. Maalesef yeni sistemin faydasını tam görecekken özellikle dış baskılarla içerdeki bazı kaygılardan dolayı bazı şeyler ters düz oldu." dedi. 

"Üretim noktasında ciddi sıkıntılar yaşayacak noktalara geldik"

ABD Hazine Bakanlığını, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alan yaptırım kararına değinen Azboy, "Biz hükümetten özellikle üretim ve istihdamın yükseltilmesini, kredi, faiz oranları ve işsizlik nasıl düşürülür gibi çözüm yolları beklerken maalesef Amerika’nın kabul edilemez şekilde mevcut iki bakan hakkında yaptırım uygulamıştır. Bu iki bakan hakkındaki yaptırımlar, bakanlar nezdinde değil, Türkiye’nin cezalandırılmasıdır. Dünden beri özellikle döviz ve altında yükseliş oldu. Döviz ve altındaki yükselişle beraber merkez bankasının faiz artırımlarıyla gerçekten artık üretim noktasında ciddi sıkıntılar yaşayacak noktalara geldik. Bu konularla ilgili de yaptığımız toplantımız inşallah önem kazanmaktadır. Bu süre içerisinde en az zayiatla ülkemize, milletimize ve Batman'ımıza nasıl faydalı olabilirizi arkadaşlarımızla istişare edeceğiz." İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün 100 günlük eylem planını açıklayacağını hatırlatan Azboy, "100 günlük eylem planı programından ciddi beklentilerimiz var. Bunlardan bir tanesi dövizi düşürme noktasında hükümetin özellikle döviz rezervi üzerinde baskı oluşturarak dövizi düşürmesidir. Faiz ve kredi oranları gerçekten üretimin önünü kesecek noktaya gelmiş ve bunu düşürmek için plan, program yapılması ve en büyük beklentimiz de özellikle cari açığı engellenecek şekilde çözüm önerileridir. Üreticilerimize özellikle pozitif destek verme noktasında bu 100 günlük program içerisinde beklentileriz var. Bu projeler yapılırken Türkiye'nin mali dengesini bozmayacak, dövizleri artırmayacak şekilde plan ve projeler bizim için çok daha güzel olacaktır."

Azboy, şunları söyledi: "Eski parlamenter sistemde bazı sıkıntılarımız vardı. Bürokratik engeller vardı. Hızlı çözüm olmuyordu. Artık Cumhurbaşkanlığı sisteminde bunun bahanesi kalmamıştır. Bu noktada hükümetin atacağı her türlü adımın arkasında olacağımızı belirtiyoruz. İş adamları olarak elimizden ne geliyorsa bunun gayreti içerisinde olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Fıstık işletmelerinde hummalı çalışma

Fıstık işletmelerinde hummalı çalışma

Fıstık işletmelerinde hummalı çalışma

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=