Lütfen bekleyin..



Batman Umut Kervanı "kurban" çalışmalarına başladı

04 Ağustos 2018, 15:27 - Okunma: 1727

Her yıl binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Batman Umut Kervanı, bu yılki kurban çalışmalarını "Kurbanlarımızı Umutla Paylaşalım" sloganıyla başlattı.

Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, Kurban Bayramı çalışmalarını başlattıklarını belirterek, hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulundu.

Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, bu yılki kurban bedelinin 800 TL olarak belirlendiğini hatırlatarak hayırseverlere çağrıda bulundu.

Işık, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Batman'da hayırseverlerin kesecekleri kurbanların etlerinin fakir ve muhtaçlara dağıtılmasında aracı olacaklarını duyurdu.

Her sene olduğu gibi bu senede kurbanlıklar temin etmek için erkenden hazırlıklara başladıklarını belirten Işık, hayırsever ve fakirler arasında köprü vazifesi gördüklerini söyledi.

Bu seneki Kurban Bayramı’nda da fakir ve muhtaç aileleri sevindirmek ve hayırsever Batman halkının kurban yardımlarında dernekleri aracı kılmalarını isteyen Işık, "Bizler Batman Umut Kervanı olarak her yıl olduğu gibi 2018 yılında da halkımızın ve milletimizin hizmeti için mübarek Ramazan ayında nasıl muhtaç ve yetim ailelere yardımlarda bulunduysak yaklaşmakta olan Kurban Bayramı içinde inşallah rıza-i ilahi için halkımızın hizmetinde olacağız. Batman Umut Kervanı kurulduğu günden bugüne kadar fakir ve muhtaç ailelerin umudu olmuş ve bu anlamda her dönem veya içinde bulunulan şartlara göre mağdurları sevindirmek, yetimlerin yüzlerinde hoş bir tebessüm bırakmak adına Kurban Bayramı hazırlıklarına başlamış bulunmaktayız. Bu bağlamda kurbanlık hayvan temini, kesimi, parçalanması, nezih ve temiz ortamda muhafazası, fakir ve muhtaç ailelere dağıtımı konusunda çalışmalarımıza start vermiş bulunmaktayız." dedi.

m.-ali-isik-001.jpg

"Kurbanlarımızı Umutla Paylaşalım"

Bu yılki sloganlarını "Kurbanlarımızı Umutla Paylaşalım" olarak belirlediklerini söyleyen Işık, "Toplum arasındaki kardeşlik ve ülfetin tesisi için kurban en önemli vesiledir. Bu bayramda da hep beraber kurbanlarımızı Allah (celle celaluhu) yolunda Umut Kervanı vesilesiyle kestirelim. Kurban vazifelerini yerine getirmek için kurbanlıklarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen hayırsever kardeşlerimiz isterlerse telefon açma ya da bizzat derneğe gelerek vekâletlerini vermeleri kaydıyla hayırseverlere yardımcı olmaya hazırız. Her türlü kurbanlık et, deri ve sakatat bağışlarını Umut Kervanı olarak kabul etmekteyiz. Bu yıl küçükbaş kurbanlık hayvanlar yaş ve kilosuna göre 800 TL’den başlayan fiyatlarla temin edilmesi konularında her şekilde yardımcı olmaya hazırız. Geçen yıl vekâlet doğrultusunda kestirilen kurbanların etlerini binlerce aileye ulaştırdık. Bu yıl da et fiyatlarındaki artışı da göz önünde bulundurarak yine aynı şekilde binlerce aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyoruz. Allah (celle celaluhu) şimdiden İslam ümmetinin kurban ibadetini kabul etsin." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

batman-umut-kervani-kurban.jpg

batman-umut-kervani-kurban-001.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=