Lütfen bekleyin..



TESSEP: “Tesettür maksadından uzaklaştı”

09 Ağustos 2018, 10:40 - Okunma: 1873

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman Koordinatörü Arzu Demir, İslam'da tesettür şeklinin Kur’an ve sünnetle sabit olduğunu belirterek, ancak son zamanlarda örtünün tamamen maksadının dışına çıktığına dikkat çekti.

Tesettür ve başörtüsü kavramlarının içinin boşaltıldığına dikkat çeken TESSEP Batman Koordinatörü Arzu Demir, örtünün tamamen maksadından uzaklaştırıldığını söyledi.

Tesettür ile ilgili kurumlarda ve okullarda ciddi bir engel kalmadıysa da aslında toplumun çok ciddi tesettür sorunu olduğuna dikkat çeken Demir, her geçen gün sorun daha da büyümekte olduğunu belirtti.

'Yaz Kur'an kurslarımızda hayırlı bir nesil yetişecek'

Daha önce tesettürlü kadın ve kızların okullara ve devlet kurumlarına alınmazken şimdi ise toplumun tesettür anlayışı topyekûn yok edildiğini söyleyen Demir, toplumda tesettürün yozlaştırılmış ve tesettür bilincinin yok edilmeye doğru sürüklendiğini söyledi.

“Tesettürün kaynağı Allah’tır”

Tesettür mücadelesinin başarıya ulaştığını ancak içi boşaltılmış bir tesettür getirildiğini ifade eden Demir, “Önceki yıllarda tesettür sorunu vardı. Özellikle okullara, eğitim kurumlarına veya bazı iş alanlarına örtülü bayanlar alınmıyordu. Yıllarca bunun mücadelesi, uğraşı verildi. Sonunda bu mücadele başarıyla neticelendi. Bayanlar artık istedikleri şekilde, hem okullara hem de iş alanlarına örtülü şekilde girebilmektedir. Ama içi boşaltılmış bir tesettür bu da çok büyük tehlikelere neden olmaktadır. Tesettürün kaynağı Allah’tır (celle celalulu) ve emreden Allah’tır. Allah’ın (celle celaluhu) istediği doğrultusunda değil de modanın yönlendirilmesiyle yeni bir tesettür anlayışı ortaya çıkmıştır.” dedi.

'Yaz Kur'an kurslarımızda hayırlı bir nesil yetişecek'

“Tesettür anlayışı Allah’ın emri gibi olmalı”

Demir, “Ne yazık ki günümüz Müslüman kadınların tesettürünü Ahzap Suresi ve Nur Suresi şekillendirmesi gerekirken, günümüz moda sektörü bunları belirlemektedir. Tesettür modasını vitrinler belirlemektedir. Hâlbuki Müslüman kadının tesettür anlayışı Haticelerinki, Meryemlerinki ve Zeyneplerinki gibi olması gerekirken günümüzde bunu vitrinler, moda sektörü belirliyor. Bunlar kendi hevesleri doğrultusunda yeni bir moda çıkardılar. Tesettürün içini boşalttılar. Ölçüleri kendileri belirlediler. Hâlbuki tesettürün ölçüsünü Allah-ü Teâlâ zaten belirlemişken onlar kendi istekleri doğrultusunda yeni bir modayla tesettüre yeni bir şekil verdiler.” ifadelerini kullandı. 

Tesettür Müslüman kadının baş tacı olduğunu aktaran Demir, son olarak şunları söyledi:

“Günümüzde kadınlar istedikleri şekilde okuyabiliyorlar ve istedikleri iş kurumlarına da örtülü şekilde girebilmektedirler. Ama örtü tamamen maksadından uzaklaşmış bir vaziyette, TESSEP olarak içine düşülen bu durum, gidişata bir dur demek için insanların yeniden Allah’ın (celle celaluhu) istediği örtüye örtünmeleri için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Tesettür Allah’ın (celle celaluhu) emri Müslüman kadının baş tacıdır.” (İLKHA)

'Yaz Kur'an kurslarımızda hayırlı bir nesil yetişecek'

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” konusu işlenecek...
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=