Lütfen bekleyin..



Vali Deniz: "Tarihi eserlerimizi ayağa kaldırıyoruz"

11 Ağustos 2018, 23:53 - Okunma: 2171

Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman merkeze bağlı Bıçakçı köyünde bulunan tarihi Perpıre Köprüsünde incelemelerde bulundu.

Batman merkeze bağlı Bıçakçı köyünde bulunan tarihi Perpıre Köprüsünde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, "Tarihi eserlerimizi ayağa kaldırıyoruz." dedi.

Batman sınırları içerisinde bulunan Gercüş Hükümet Konağı, Kozluk ilçesinde bulunan Hazo Kalesi, İbrahim Bey ve Hıdır Bey Camisi, Beşiri ilçesinde bulunan Mor Kiryakus Manastırı ve merkeze bağlı Bıçakçı köyünde bulunan tarihi Perpıra Köprüsü restore edilerek, ayağa kaldırılıyor.

Vali Ahmet Deniz, Batman merkeze bağlı Bıçakçı köyünde bulunan tarihi Perpıre Köprüsünde incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında Vali Deniz'e; İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ile Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili  İhsan Aslanlı eşlik etti.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprünün tüm ayakları çıkartılıp güçlendirmesi ve restorasyon çalışmaları tamamlanarak, yaya trafiğine açılacak köprüde incelemelerde bulunan Vali Deniz yetkililerden yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Tarihi Gerçüs Hükümet Konağı restore edilecek"

Gercüş ilçesinde bulunan tarihi Hükümet Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından proje çalışmaları tamamlanarak ihale aşamasına getirildiği bilgisini paylaşan Deniz, konağın restore edileceğini belirtti.

Deniz, Dicle Kalkınma Ajansı katkılarıyla Kozluk Belediyesi tarafından restore edilen Hazo Kalesi'nin de ziyaret açıldığını söyledi.

"Tarihi Hıdır Bey ve İbrihim Bey camileri restore edilecek"

Kozluk ilçesinde bulunan İbrahim Bey Camisi İl Özel İdaresi tarafından yürütülen proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon işlemlerine başlanacağını ifade eden Deniz, Hıdır Bey Camisinin ise Kozluk Belediyesi meclisi kararı ile Vakıflar Genel Müdürlüğüne devri yapılmak üzere çalışmalarının başlatıldığını kaydetti. Deniz, devir işlemleri tamamlandıktan sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tarihi camilerin restorasyon çalışmalarına başlanacağını aktardı.

Vali Deniz, Dicle Kalkınma Ajansının destekleriyle İl Özel İdaresi tarafından Kıra Dağı’nda yapımı tamamlanan Mesire Alanında da incelemelerde bulundu.

“Elini Uzat, Engel Olma” temasıyla inşa edilen mesire alanını gezerek incelemelerde bulunan Deniz, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Toplam 500 dönüm alan üzerine inşa edilen, 70 adet kamelya, oturma bankları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş parkuru ve otopark alanlarının bulunduğu mesire alanında incelemelerde bulunan Deniz, mesire alanında piknik yapan vatandaşlarla yakından ilgilenerek, kendileriyle bir süre sohbet etti ve çocuklara çeşitli hediyeler verdi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=