Lütfen bekleyin..



"Bayramı İbrahimi bir şuurla karşılamalıyız"

19 Ağustos 2018, 09:34 - Okunma: 1499

Kurban Bayramı ile ilgili konuşan Batman'daki alimler, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar, bayramın İslam alemi ve insanlığa huzur getirmesini, Müslümanların vahdetine vesile olmasını temenni ettiler.

Kurban Bayramı'nın İbrahimi bir şuurla ihya edilmesi gerektiğini belirten alimler, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar, bayramın İslam alemi ve insanlığa huzur getirmesini, Müslümanların vahdetine vesile olmasını temenni etti.

Tüm İslam âleminde Kurban Bayramı heyecanı yaşanıyor. Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Batmanlılar, bayramın Müslümanlar arasında vahdete ve huzura vesile olmasını dilediler.

'En faziletli ibadet kurban kesmektir'

"Bayramlar kardeşlik, dostluk ve sevginin doruğa çıktığı günlerdir"

Başta Batman halkı olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik eden HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, "Bizi bir Kurban Bayramı'na daha ulaştırdığı için Rabbimize hamd olsun. Resul'üne salat-u selam olsun. Başta Batmanlı hemşerilerimin olmak üzere bütün İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bayramlar kardeşlik, dostluk ve sevginin doruğa çıktığı günlerdir. Dolayısıyla bütün Müslümanların eş, dost, akraba, komşu ziyaretlerini yapıp bayramlarını tebrik etmelerini önemsiyor ve öneriyoruz." dedi.

Bayramın İslami düşüncelerinden dolayı cezaevinde ve muhacir olanların kurtuluşuna vesile olmasını dileyen Şahin, "Maalesef bu bayramda da yine İslami düşüncelerinden dolayı cezaevinde, muhacerette bulunan kardeşlerimiz vardır. Özellikle hem cezaevinde bulunan hem de İslami düşüncelerinden dolayı muhaceret yaşayan kardeşlerimizin ve ailelerinin bayramlarını tebrik ediyorum. Allah'u Teâlâ'dan erken vakitte sonraki bayramları kendi aileleri ve akrabaları içerisinde geçirmeleri için kendilerine hayırlı kapıların açılmasını niyaz ediyorum." diye konuştu.

'En faziletli ibadet kurban kesmektir'

"Allah'ın dini için cezaevine girenlerin, muhacirin ve ailelerinin bayramını tebrik ediyorum"

Kurban Bayramının İslam âleminin içinde bulunduğu perişanlıktan kurtuluşuna vesile olmasını dileyen bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Beşir Varol, "Bu zor ve zahmetli günlerde, bu kadar eziyet ve dertler içerisinde İslam âleminin içinde bulunduğu perişan hali nedeniyle gerçek anlamda bayramdan söz etmeye utanıyoruz. Ama bayramı Allah biz Müslümanlara hediye ettiği için onu sahiplenmeliyiz. Bundan dolayı bu kadar dert ve musibet içerisinde dahi tüm Müslümanların mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Bilhassa Allah'ın dininin yücelmesi için İslami hizmetlerinden dolayı cezaevine girenlerin, muhacir olanların ve ailelerinin bayramını tebrik ediyorum. Tüm halkımızın bayramını tebrik ediyorum. Allah bu mübarek günleri Müslümanların içinde bulunduğu dert, keder, musibetlerden kurtuluşuna, özgürlüğüne vesile kılsın. Allah'tan İslam âlemine yapılan zulmün de bir an önce sona ermesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

'En faziletli ibadet kurban kesmektir'

"Bu bayram Müslümanların vahdetine vesile olsun"

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan da Kurban Bayramı mesajında şunları söyledi: "Tüm dünya Müslümanlarının, mustazaflarının, mazlumların, Kur'an'ın hâkim olması için mücadele verip cezaevlerine girenlerin ve ailelerinin bayramını kutluyorum. Hacda olanların da bayramını kutluyorum. Allah'tan bu Kurban Bayramı'nı Müslümanların vahdetine, zaferine, hâkimiyetine, zalimlerin ellerinden kurtulmasına, zalimlerin hezimetine vesile olmasını rica ediyorum."

'En faziletli ibadet kurban kesmektir'

"Rabbimden zulüm altındaki Müslümanlara hayır kapısı açmasını diliyorum"

Müslümanların, kâfirlerin tahakkümü altından bir an önce kurtulmasını dileyen İttihad'ul Ulema üyesi Molla Abdurrahman İçlek, "Tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Âlemlerin Rabbinden bu bayramın tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile kılmasını diliyorum ta ki Müslümanların kâfir Amerika ve İsrail'in tahakkümü altından kurtulana kadar. Âlemlerin Rabbinden zulüm altındaki Müslümanlara hayır kapısı açmasını diliyorum. Müslümanların da şuur sahibi olmasını diliyorum. Allah'tan, küfrün tahakkümü altından kurtulmaları ve Allah'ın şeriatına yönelmeleri için Müslümanlara kuvvet kapısı açmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

'En faziletli ibadet kurban kesmektir'

"Bu bayramı İbrahimi bir şuurla karşılamalıyız"

Müslümanların bayramı İbrahim'i bir şuurla karşılaması gerektiğini vurgulayan Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın, "Acılarla çevrili İslam coğrafyasında karşıladığımız Kurban Bayramının tüm Müslümanlara kurtuluşun kapısını aralamasını temenni ediyoruz. En kısa zamanda hüzünlerin sona ermesini, yaşlı gözlerin mutluluk içerisinde ışıldamasını Rabbimizden niyaz ediyorum. Bu bayramı İbrahimi bir şuurla karşılayıp, en berrak duygularla adadığımız kurbanları Allah'ın bizden kabul buyurmasını niyaz ediyorum. Bu münasebetle Batman halkımızın ve İslam uğruna canlarını feda etmiş tüm bahadırların ailelerinin, bu uğurda zindanlara konulup hapsedilmiş Yusufiler ve yakınlarının, muhacirlerin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

'En faziletli ibadet kurban kesmektir'

"Kurbanlarımızı keserek fakirlere destek olalım"

Kurban Bayramı'nda fakir ve muhtaçların unutulmaması gerektiğini hatırlatan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, "Batman Umut Kervanı olarak tüm dünya Müslümanlarının ve özellikle de Türkiye Müslümanlarının mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder, Cenabı Allah'tan hayırlara vesile kılmasını niyaz ediyorum. Ayrıca Umut Kervanı olarak bayramda en hayırlı amellerden bir tanesinin Allah katında kurban kesmek olduğunu belirterek bu hayırlı amelden halkımızın kendilerini mahrum etmemelerini umuyoruz. Belki de bayramdan bayrama evlerine kırmızı et giren fakir aileler vardır. Bunları bir nebze de olsa sevindirmek için bu hayırlı günlerde kurbanlarımızı keserek onlara destek olalım." dedi.

'En faziletli ibadet kurban kesmektir'

"Bayramı gölgede bırakmak istiyorlar"

Bilge-Der Başkanı Abdurrezzak Çelik ise Kurban Bayramı ile ilgili mesajı verdi: "Tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Her zaman bayram öncesi emperyalistler, İslam düşmanları, Müslümanların rahatça bir bayram yaşamamaları adına ellerinden gelen tüm gayreti seferber ediyorlar. Bu bayram öncesi de yine emperyalistler bu sefer dolar ile Müslümanları vurmaya çalışıyorlar. Bayramı gölgede bırakmak istiyorlar. Allah'ın izniyle bu emellerine kavuşamayacaklar. Müslümanlar birlik olduktan ve ortak bir para birimi bulduktan sonra her taraf güllük gülistanlık olur."

'En faziletli ibadet kurban kesmektir'

"Bayram uyanışımıza, vahdetimize, kurtuluşumuza vesile olur inşallah "

İslam ümmeti olarak büyük sıkıntılar içinde yaşadıkları bir dönemden geçtiklerini aktaran Yazar Sadullah Aydın, "Müslümanlar, Müslüman devletler emperyalist güçlerin askeri, siyasi ve ekonomik saldırısı altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Müslümanlar haçlı istilasıyla baş etmeye çalışıyor. Böyle bir ortamda Kurban Bayramı'nı idrak ediyoruz, edeceğiz. Katledilen kadın ve çocuklarımızın feryatları altında, hüzün ve keder içinde, dağınıklığımıza ve perişanlığımıza ağlayarak… İnşallah mübarek Kurban Bayramı uyanışımıza, vahdetimize, kurtuluşumuza vesile olur. Hazreti İbrahim gibi İsmaillerimizi kurban etme bilincine kavuşturur bizi. Bu dua ve temennilerle İslam ümmetinin, Müslüman halkların bayramını kutluyorum." diye konuştu.

'En faziletli ibadet kurban kesmektir'

"İslam ümmetinin birliğine, vahdetine ne kadar muhtaç olduğumuz aşikârdır"

Müslümanların vahdetine ihtiyaçlarının olduğuna işaret eden vatandaşlardan M. Veysi Güney, "Öncelikle tüm İslam âleminin ve milletimizin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Şu son dönemde İslam ümmetinin birliğine, bütünlüğüne, vahdetine ne kadar muhtaç olduğumuz aşikârdır. Bu son günlerde milletin bütünlüğünün sağlanabilmesi için bu tür dini günler çok önem arz etmektedir. O yüzden inşallah bu bayram milletimiz için birlik, beraberlik ve kardeşlik vesilesi olur." ifadelerini kullandı.

'En faziletli ibadet kurban kesmektir'

Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik eden Yahya Aydın da şunları söyledi: "Bu mübarek Kurban Bayramının hayırlara vesile olmasını dilerim. Bayramın özellikle İslam alemine ve dünyadaki tüm Müslümanlara vahdet, kardeşlik ve huzur getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum." (İLKHA)

'En faziletli ibadet kurban kesmektir'

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=