Lütfen bekleyin..



Bayramı tarlada çalışarak geçirdiler

24 Ağustos 2018, 19:22 - Okunma: 1490

2018 yılı Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 30 bin hibe desteği hakkı kazanan Batman’ın Gercüş ilçesindeki çiftçiler, projelerini yetiştirebilmek için bayramı tarlalarında çalışarak geçirdiler.

Genç Çiftçi Projesi'nde kurada 30 bin hibe desteği kazanan Batmanlı çiftçiler, projelerini yetiştirebilmek için bayramı tarlalarında çalışarak geçirdiler.

Yaklaşık 45 derece sıcaklık altında çalışmak zorunda kalan çiftçiler, sabahın erken saatlerinden başlayarak akşam vaktine kadar çalışıyor.

Çiftçilerden Muhammed Kölge, bayramda herkesin yaptığı gibi eş, dost, akraba ziyaretlerine gidemediklerini, kazandıkları hibe desteğiyle fıstık tarlalarının etrafını tel örgülerle örerek çalıştıklarını söyledi.

Herkesin Kurban Bayramı’nda ziyaretlerdeyken kendilerinin projelerini yetiştirmek için koşuşturduğunu belirten Kölge, “Genç Çiftçi Projesi kapsamında kapama-meyve bahçesi başvurusu yaparak 30 bin TL hibe desteğini kazandık. Gercüş İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde sözleşmemizi imzaladıktan sonra bizden istenilen proje kapsamında boş arazimizi tel, örgü, çit, ilaçlama, çapa makinesi, sulama sistemlerini yapıp yetiştirmek için yoğun bir çalışma içerisine girdik. Yaklaşık bir aydır bu çalışmalarımızı yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bayram'da bile çalışmalarımıza ara vermiyoruz. Herkes bu bayramı ziyaretlerle geçirirken, bizler 45 derece sıcağın altında projemizi yetiştirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Alacakları 30 bin TL hibe desteği ile boş olan tarlalarını fıstık ağaçlarına çevireceklerini ifade eden Kölge, hem ekonomiye destek vereceklerini hem de geçimlerini temin edeceklerini kaydetti. (İLKHA)

Sınır kapılarında dönüş yoğunluğu

Sınır kapılarında dönüş yoğunluğu

Sınır kapılarında dönüş yoğunluğu

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..
​Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, i..
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=