Lütfen bekleyin..



“Hastalık gelmeden önce sağlığın kıymetini bilmeliyiz”

03 Eylül 2018, 11:18 - Okunma: 5560

Batman SAĞ-ÇEV Başkanı Güneş, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, hastalık gelmeden önce sağlığın kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, “Halk Sağlığı Haftası” münasebetiyle yazılı açıklama yaparak, önemli tavsiyelerde bulundu. Her yıl 3-9 Eylül arası Halk Sağlığı Haftası’nın kutlandığını anımsatan Güneş, “Biz Sağlık ve Çevrecilik Derneği olarak bu yılki temamızda ‘Çok yürüyüş yapın ve sağlıklı olun’ diyoruz. Çünkü sağlık kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden iyi olma halidir. Bizler hem kendi sağlığımıza ve hem de aile bireylerinin sağlığına dikkat etmemiz gerekir. Sağlığımızı koruyabilmemiz için bol bol spor yapıp ve kendimizi, ailemizi zararlı alışkanlıklardan korumamız gerekir.” dedi.

Özellikle çocukların temizlik, beslenme ve aşılarına çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Güneş, “Peygamber Efendimiz hadisi şerifinde şöyle buyuruyor: ‘Beş şey üzerinize gelmeden önce bunların kıymetini iyi bilin.’ Bunlardan bir tanesi de hastalık gelmeden önce sağlığınızın kıymetini iyi bilmemizdir. Eğer sağlığımızın kıymetini bilmesek hem maddi hem de manevi olarak hasta oluruz. Özellikle vatandaşlarımızdan isteğimiz, kendilerini üç beyazdan uzak tutmasıdır. Bunlar un, şeker ve tuzdur. Sağlığınızı kontrol ettirin. Sağlık sorunlarını ortaya çıkmadan fark etmek, iyi ve uzun yaşamak açısından önemli bir stratejidir.” diye konuştu.

“Fazla kilolar sağlığı tehdit eder”

Düzenli genel sağlık kontrolünün yaptırılması gerektiğine dikkat çeken Güneş, “Yaşınıza, sağlık geçmişinize ve doktor tavsiyesine göre düzenli aralıklarla sağlık kontrolü yaptırmak önemlidir. Kanser taramaları için KETEM’e başvurun. Kilolarımıza dikkat edelim. Fazla kilolar sağlığı pek çok şekilde tehdit eder. Kalbe yük bindirir ve dolaşımı yavaşlatır, kemik ve kaslarda stres oluşturur, nefes almayı zorlaştırır. Şeker, kanser ve yüksek tansiyon gibi hastalıklara yakalanma riskini artırır.” ifadelerini kullandı.

“Kantinler sıklıkla denetlenmeli”

Yetkililerden okul dönemlerinde çocukların sağlığı açısından kantinlerin denetimlerini sıklıkla yapmasını isteyen Güneş, son olarak şunları söyledi:

“Özellikle okulların açılmasıyla birlikte kantinler sürekli olarak denetlenmeli. Kantinlerin hijyene uyup uymadıkları ve kantinlerde satılan malların çocuklarımızın sağlıklarına olumsuz etki yapıp yapmadığına dikkat edilmeli. Çocukların sağlığına zarar verecek malzemelerin satılmaması ve düzenli olarak bunların kontrol edilmesini istiyoruz. Ayrıca okul yetkilileri de sınıfların temizliklerine çok dikkat etmesini istiyoruz.” (Mehmet Fatih Akgül - İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=