Lütfen bekleyin..



"Türkiye israf belasından derhal vazgeçmelidir"

06 Eylül 2018, 20:49 - Okunma: 1933

Türkiye’de ekonominin çöktüğünü savunan Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, "Türkiye, en büyük problemi olan israf belasından derhal vazgeçmelidir." dedi.

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye’de ekonominin çöktüğünü, acilen israftan vazgeçip üretime ve istihdama yönelik bir ekonomik sisteme geçilmesi gerektiğini söyledi.

Allah’ın emirleriyle hareket etmeyen her toplumun sonunun felaket olduğunu vurgulayan Fırat, "Bir toplumda Allah’ın (celle celaluhu) ‘İyiliği emredip, kötülüğü yasaklama’ emri terk edildiği zaman o toplumun sonu karanlıktır ve felakettir. Aynı şekilde bir ülkede de yanlışı ve doğruyu hatırlatma ilkesi ortadan kalkarsa o ülkenin sonu hüsrandır. Bugün Türkiye’de yanlışa yanlış, doğruya doğru diyen hiç kimse kalmamıştır. İstisnalar dışında hiçbir siyasi parti, hiçbir kuruluş, hiçbir köşe yazarı, hiçbir ulusal basın, hiçbir tv bu ülkede çöken ekonomiden, iflas eden eğitim sisteminden, içinden çıkılamaz hale gelen dış siyasetten bahsetmemektedir. Maalesef bu çok önemli görev yerine getirilmeyince, hata yapan sistemin koruyucuları, iktidar temsilcileri yaptığı yanlışları doğru sanarak aynı hatada devam etmektedirler." dedi.

Bugün Türkiye’de ekonominin çöktüğünü savunan Fırat, "Artık bu gemi su almaktadır. Geminin dümeninde bulunanlar ortadaki felakete rağmen hatalarına ısrarla devam etmektedirler. Türkiye’de yüzde 40 devalüasyon olmuştur. Kimse bunu inkâr edemez. Bu devalüasyon bir papazı bahane ederek hedef saptırarak toplumu aldatmak yerine ciddi tedbirler alınarak çözüm bulunabilirdi. Doların yükselişini ABD’ye fatura ediyoruz. Peki, avroya, sterline, Japon yenine, altına ne oluyor da her geçen gün zirve yapıyor. Doları ABD yükselti diyoruz da Türkiye’de A’dan Z’ye bütün gıda, giyim ve sağlık ürünlerine yüzde 70 ile yüzde 110 arasındaki zammı kim yapıyor?" ifadelerini kullandı.

Fırat, şunları söyledi: "Domates ülkesi olan bu ülkede salçaya, yağa, süte hatta çocuk bezine bu ahlaksızca ve vicdansızca yapılan zamlara ne demeli? Doğalgaza ve elektriğe bir ay içinde iki defa yapılan zamma ne demeli? Bu zamları yapan holdinglerin, market zincirlerinin, zengin ve yandaş firmalarının hangisine bugüne kadar müdahale edilmiştir? Halk Bankasının içini yarım saatte boşaltan, döviz kurları 6,5 iken 3,80’den alarak milyar dolarlar kazanan bu hırsız şebekelerine kim ne yaptı şimdiye kadar? Hiç kimse, 'dolar yükseldi her şey zamlandı' savsatasını tekrarlamasın. Artık bu yalanı kimse yutmaz."

"Devalüasyonu ve zamları halktan saklamaya, kafaları karıştırmaya hiç gerek kalmamıştır"

Her kesimin yapılan yanlışları artık gündeme taşıması gerektiğine işaret eden Fırat, "Gündem değiştirerek devalüasyonu ve zamları halktan saklamaya, kafaları karıştırmaya hiç gerek kalmamıştır. Ülkesini seven ve bu ülkede yaşayan herkesin, her siyasinin, her derneğin, her STK’nın, akademisyenin ve özellikle hocalarımızın hiç çekinmeden Türkiye’de olup bitenleri bu halka anlatmalı ve yapılan bu yanlışları gündeme taşımalıdır. Bu büyük bir insanlık görevidir. Türkiye, en büyük problemi olan israf belasından derhal vazgeçmelidir. Üretime ve istihdama yönelik bir ekonomik sisteme hemen geçilmelidir. Aksi halde su alan bu gemide kaptan köşkünde oturanlarla beraber, bu kötü gidişe çanak tutan yalakalarla birlikte batıp gideriz." diye belirtti. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=