Lütfen bekleyin..



​Elektrik direklerini bin 618 metreye taşıdılar

07 Eylül 2018, 14:12 - Okunma: 1302

Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, hizmet bölgesindeki belli yerlerde karşılaştıkları dağlık ve engebeli coğrafya ile mücadele ederek yatırımları gerçekleştirmeye çalışıyor.

Elektrik dağıtım ekipleri, yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaki ağaç direklerini bir kilometre boyunca sırtlarında taşıyıp bin 618 rakımlı tepeye çıkardı.

Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, hizmet bölgesindeki belli yerlerde karşılaştıkları dağlık ve engebeli coğrafya ile mücadele ederek yatırımları gerçekleştirmeye çalışıyor.

Elektrik şirketine bağlı ekipler, zorlu bir coğrafyaya sahip olan Batman’ın Sason ilçesi kırsalında bulunan 4 köy ve 10 mezraya enerji sağlamak için geçtiğimiz günlerde yoğun çaba harcadı.

Dicle Elektrik ekipleri Sarıyayla köyü hattına dikmek üzere 2 ağaç direğini, ilçe merkezinden kamyonlara yükleyip yola çıkardı. Ancak bir yanı dağ öte yanı uçurum olan toprak yol bitince ekipler direkleri araçtan indirmek durumunda kaldı. Ekipler her biri 12 metre uzunluğunda ve yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaki ağaç direkleri yolun bittiği noktadan itibaren bir kilometre boyunca sırtlarında taşıyıp bin 618 rakımlı tepeye çıkardı.

Direklerin dikileceği çukurlar da iş makinesi oraya ulaşamadığı için kazma ve kürek yardımıyla kazıldı. Yaklaşık 4 saat süren zorlu bir çalışmanın ardından dikilen direklere iletim hattı bağlandı ve köylere elektrik verildi.

Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri daha önce de yolu olmayan mezraya elektrik hizmetini ulaştırmak için 515 kilo ağırlığındaki trafoyu köylülerle birlikte yine sırtlarında taşımıştı.

Dicle Elektrik Batman İl Müdürü Yusuf Açar, vatandaşlara kesintisiz enerji hizmeti sağlayabilmek amacıyla çalıştıklarını söyledi. Açar, Batman’da en zorlu coğrafyaya sahip ilçelerden biri olan Sason’da yatırımlarını aksatmadan sürdürdüklerini belirtti.(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=