Lütfen bekleyin..



Köylülerin başı domuzlarla dertte

08 Eylül 2018, 12:37 - Okunma: 1769

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Akyar köyünde adeta korkulu rüyaları haline gelen yaban domuzların verdiği zararlardan bıkan köylüler, yetkililerden çözüm bekliyor.

Batman’da adeta köylülerin korkulu rüyası haline gelen yaban domuzlarının tarım arazilerine verdiği zarardan bıkan köylüler, domuz avına çıktı.

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Akyar (Mervanîyê) köyünde adeta korkulu rüyaları haline gelen yaban domuzların verdiği zararlardan bıkan köylüler, yetkililerden çözüm bekliyor. Domuz sürüsünün saldırısına uğrayan köylüler, yetişkin bir yaban domuzu vurdu.

Hububat ve sebze ekili alanları talan eden domuzlar, neredeyse evlerinin yanına kadar gelerek köylülere korku saldı.

Domuz sürülerinden bağ ve bahçelerini korumak için tüfeklerle nöbet tutmak zorunda kaldıklarını vurgulayan köylüler, ne yapacaklarını bilemez hale geldiklerini belirttiler.

Hayatlarında ilk defa bu kadar çok domuz gördüğünü söyleyen köylülerden Muhammed Ata Aslan, eskiden beri domuz sürüleriyle başlarının belada olduğunu söyledi.

Domuz sürülerinin sebze ve meyve bahçelerini talan ettiğini aktaran Aslan, şunları söyledi:

“Her sene başımız bu domuzlarla derttedir. Çok sayıda domuz var. Sebze ve meyve bahçelerimizi perişan ediyorlar. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Hâlâ da çok sayıda domuz var. Bir sürünün saldırısına uğradık ve bir tanesini öldürmek zorunda kaldık. Geçmiş yıllarda da domuzlar vardı; ama bu kadar zarar vermiyorlardı. Bu sene ise çok fazla meyve ve sebze bahçelerimize zararları oldu. Bizlerde köylüler olarak bağ ve bahçelerimiz korumak zorunda kaldık. Nöbet tuttuğumuz sırada domuz sürüsünün saldırısına uğradık ve mecburen bir domuzu öldürmek zorunda kaldık.” (İLKHA)

Hasankeyf'teki tarihi eserlerden biri daha taşınıyor


Hasankeyf'teki tarihi eserlerden biri daha taşınıyor

Hasankeyf'teki tarihi eserlerden biri daha taşınıyor

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=