Lütfen bekleyin..



​Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesine atama

11 Eylül 2018, 14:45 - Okunma: 7436

​Yükseköğretim Kurumu tarafından Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mahir Dursun atandı.

Batman Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi iken Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Mahir Dursun Batman Üniversitesindeki görevine başladı.

1993 yılında lisans eğitimini, 1996 yılında yüksek lisans eğitimini, 2002 yılında doktora eğitimini Gazi Üniversitesi’nde tamamlayan Prof. Dr. Mahir Dursun, 2010 yılında doçent ve 2017 yılında elektrik–elektronik mühendisliği alanında Gazi Üniversitesinde profesör oldu.

Robot, insansız hava araçları, akıllı sistemler ve enerji alanlarında bilimsel çalışmalar ve projeler yürüten Dursun’un, Fas’ta düzenlenen güneş enerjili sistemlerde yeni fikirler yarışmasında, Singapur’da düzenlenen güneş enerjili sulama sistemleri tasarımı yarışmasında, Malezya’da düzenlen elektrik motor tasarımı yarışmasında birincilik ödülünü aldığı belirtildi. Dursun’un, çok sayıda ulusal ve uluslararası ödülü almanı yanında pek çok da uluslararası konferans düzenlemeyi akademik hayatına sığdırmayı başardığı ifade edildi.

2004 yılında İngiltere Liverpool Hope State Üniversitesinde ve 2012 yılında Amerika Southern Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak “robot ve yapay zeka” konularında çalışan Dursun, 2015-2017 yılları arasında Uluslararası Asya Pasifik Uzay Havacılık Derneği’nde başkanlık yaptı.

Çeşitli bilimsel kurul ve kuruluşlarda komisyon üyeliğine devam eden Dursun’un Batman Üniversitesinin TEKNOKENT kuruluş çalışmalarında ve 3 MW güneş santrali projelerine katkı sunacağına inandıkları kaydedildi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=