Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman'dan "Hicri Yılbaşı" mesajı

11 Eylül 2018, 14:21 - Okunma: 1850

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı Hicri Yılbaşı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı Hicri Yılbaşı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ve ashabının Mekke’den Medine’ye hicret edişinin yıl dönümü olan Muharrem ayının ilk günü, Müslümanlar arasında Hicri yılbaşı olarak ihya edildiği hatırlatılan kutlama mesajında, "Sevgili Peygamberimiz ve sahabelerinin hicreti, İslam toplumunun ve medeniyetinin inşasında önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yüce İslam’ın sesinin ve mesajının toplumlar arasında yayılması adına mücadele edilirken yaşanabilecek her türlü zorluk, sıkıntı ve musibet karşısında sebat edilmesi ve İslami davet çalışmalarının daha verimli ve faydalı olabileceği anlaşıldığında hicret edilmesi gerektiğini sevgili Peygamberimiz ve sahabeleri yaşadıklarıyla göstererek biz Müslümanlara örnek ve önder olmuşlardır." denildi.

Sevgili Peygamberimiz ashabıyla İslam medeniyetini inşa ederken kardeşlik ruhunun ön planda olduğuna dikkat çekilen açıklmaada şöyle devam edildi: "Sahabelerin birbirlerine olan bağlılıkları, sevgi ve saygıları üst seviyedeydi. Bu kardeşlik ruhu ve birbirlerine olan bağlılıkları, hicret esnasında ve sonrasında devam ettiğinden dolayı İslam medeniyeti kısa bir sürede inşa edilmiştir. İslam medeniyetini inşa eden sevgili Peygamberimiz ve ashabı, tüm dünyaya gerçek adalet ve kardeşlik anlayışının nasıl olması gerektiğini yaşadıkları örnek hayatlarıyla göstermişlerdir."

Sahabe neslinden sonra kardeşkil ruhunun zayıfladığına işaret edilen açıklamada şu ifadeler yer verildi: "Medine’ye hicret eden muhacirler ile ensar arasındaki kardeşlik ruhu, sahabelerden sonra zamanla zayıflamış ve günümüze yaklaştıkça Müslümanlar İslam medeniyetinin değerlerinden uzaklaşmışlardır. Müslümanlar arasındaki birlik ve kardeşlik zayıflayınca ve Müslümanlar değerlerinden uzaklaştıkça, İslam düşmanları bunu fırsat bilerek nifak tohumları ekmeye başlamışlardır. Bugün İslam coğrafyasının ve dünyadaki tüm Müslümanların durumu ortadadır. Küresel emperyalizm Müslümanların arasını açmak ve birbirlerine düşman etmek için var gücüyle projeler üretmekte ve uygulamaktadır."

İslam âleminde yaşanılan sıkıntıların son bulması, huzur ve adaletin tekrardan sağlanabilmesi için sevgili Peygamberimiz ve güzide ashabında bulunan inanç ve kardeşlik ruhunun bugün tekrardan tesis edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, "İslam âlemi, Müslümanlar arasındaki özlenen birlik ve kardeşlik ruhunun tesis edilmesi ve İslam düşmanlarının hesaplarının bozulması için yoğun bir şekilde mesai harcamalıdır. Müslümanların yeniden birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi ve aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakmasıyla, İslam toplumu sahip olduğu ve vahdeti önceleyen Müslümanların özlemle beklediği kardeşlik ruhuna ulaşılabilecektir." denildi.

Kutlama mesajı şu ifadeler iel sonlandırıldı: "Bu duygu ve düşüncelerle yeni Hicri yılın ve Muharrem ayının tüm İslam dünyasına hayırlar getirmesine, barış ve huzurun hâkim olmasına, Müslümanların farklılıklarını bir tarafa bırakarak vahdete ulaşmasına, akan kan ve gözyaşının durması ve İslam topraklarının özgürleştiği bir yıl olmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, tüm Müslümanların Hicri yılbaşını tebrik ediyoruz."

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..
ALLAH’ın El-Kerim ismi Ramazan Bayramı ile ilgili açıklamalar…

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=