Lütfen bekleyin..



Batmanlılar: "Taciz olaylarına karşı caydırıcı önlemler alınsın"

11 Eylül 2018, 23:25 - Okunma: 1437

Taciz olaylarına karşı caydırıcı önlemler alınmadığını belirten Batmanlılar, 3 gün içinde 2 taciz olayına karıştığını ileri sürdükleri şahsın serbest bırakılmasına tepki gösterdiler.

Taciz iddiasıyla gözaltına alınan şahsın serbest bırakılmasına tepki gösteren Batmanlılar, tacize karşı caydırıcı önlemlerin alınmadığını belirtti.

Batman Kültür Mahallesi Adalet Caddesi'nde sabah saatlerinde küçük bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şahsın, olaya şahitlik eden vatandaşlardan önce bırakılması mahallelinin tepkisine neden oldu.

Yaşanan taciz olayına tepkili olduklarını ve bu tür durumların kendilerini üzdüğünü belirten esnaf Edip Kara, "Artık ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Batman'da bu tür durumların olmaması gerekiyor. Batman'da kötü durumların gittikçe çoğalması bir esnaf olarak bizi üzüyor ve buna tepkiliyiz. Aynı bu şahıs iki gün önce Hürriyet Mahallesinde aynı fiiliyatta bulunmuştu. Alıyorlar, aldıkları gibi adamı 2-3 saat sonra tekrar geri bırakıyorlar. Bu vicdanen insanı rahatsız ediyor." dedi.

"Bu şahsı salıverenler kendi çocuklarını, kızlarını düşünsünler"

Taciz olayları için caydırıcı önlemler alınmadığına ve kanunların işleyişinde bir boşluk ve sıkıntı olduğuna işaret eden Kara, "Kim ister ki çocuğu veya hanımı bu duruma düşsün. Bu şahsı salıverenler kendi çocuklarını, kızlarını düşünsünler. Bunu düşünmek bile insanın tüylerini diken diken ediyor. Emniyet yetkilileri kendilerini o çocuğun anne ve babası yerine koysunlar. Vicdanen rahat mı değiller mi? Kanunen kendi açılarından haklı olabilirler ama bu anlamda sağduyulu olunması lazım. Demek ki kanunların işleyişi bakımından bir sıkıntı ve boşluk var ki bu adamlar bırakılabiliyor. Hakikaten bu durum Batman'ımıza yakışmıyor." diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.  

"Suçlu şahıs gelip bizden önce çıkıp gitti"

Mahallelerinde yaşanan taciz olayına şahitlik eden esnaf Muaz Yavuz, 7 saat boyunca emniyette boş boş bekletildiklerini ve suça bulaşan şahsın kendilerinden önce karakoldan çıkarak bırakıldığını söyledi.

2 gün önce de aynı şahsın taciz girişiminde bulunduğunu ve bırakıldığını ileri süren Yavuz, şunları kaydetti:

"Bir kadının bağırmasıyla biz dışarı çıktık ve baktık ki bir adamı linç ediyorlardı. Adamın linç edilme sebebi de çocuk istismarı ve kaçırılması. Biz böyle şeylerin yaşanmasını istemiyoruz. Yetkililer bu tür durumları önlemek için ellerinden geleni yapsınlar. Devletimizin kanunları bu noktada caydırıcı değildir. Çünkü biz bugün sadece olayı gördüğümüz için karakola götürüldük ve yaklaşık 7 saat karakolda boş boş bekletildik. Suçlu şahıs gelip bizden önce çıkıp gitti. 2 gün öncede aynı şahıs yine taciz girişiminde bulunmuştu ve bırakıldı. Bugün yaptı bırakıldı. Yarın yine başka bir yerde aynı şeyi devam ettirir. Bu anlamda caydırıcı önlemler alınması lazım."

"Yetkililer önlem almalı"

Bir diğer vatandaş Abdülkerim Kaçtı ise şunları söyledi:

"Sabah saatlerinde küçük bir kıza taciz girişimi olayına şahitlik eden ve gören arkadaşlarımız emniyete götürüldü ve 7 saat gözaltında tutuldular. Şahıs arkadaşlarımızdan önce salıverildi. Yetkililer bu gibi konularda daha hassas davransalar memnun oluruz. Bu duruma tepkiliyiz. Bugün onun yarın benim ve başkasının çocuğunun başına da bu durum gelebilir. Bu tür olayların devamının gelmemesi için yetkililer önlem almalı." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=