Lütfen bekleyin..



Şimdi Esaretten Kurtulma Vakti!

10 Eylül 2015, 12:04 - Okunma: 3126

Kul Sadi Yüksel'in yazdığı İntişâr Yayınları’ndan çıkan, “Esaretten Kurtulmak” isimli eserin tanıtımı söyleşisi...

Ziya Gündüz

Giriş
Bu yazımızda tanıtacağımız kitap, İntişâr Yayınları’ndan çıkan, “Esaretten Kurtulmak” isimli eserdir. Kitabın yazarı, Kul Sadi Yüksel’dir. Tanıtımını yaptığımız kitap, on üç başlıktan oluşuyor ve 168 sayfadır. “Esaretten Kurtulmak” isimli eserde yer alan makaleler, zaman içinde birçok yerde yapılan sohbetlerin ve verilen konferansların özet metinleridir…

Esaretten Kurtuluş İçin Ne Yapmalıyız?
Ümmet, tek bir ümmet ve din, tek bir dindir. Din, İslam’dır. Allah katında olan dindir ve Allah, İslam’dan başka bir din edinenden, o dinini kabul etmemektir. Çünkü din yalnızca İslam’dır. İslam’ın dışında kalan ideolojiler, asla din değildirler. Bu batıl ideolojiler, din gibi olmak istemektedirler. Din gibi oldukları takdirde insanlar tarafından kabul göreceklerini bilmektedirler. Bu batıl ideolojilerin, kendilerince akidevi, ahlaki ve ameli ilkeleri bulunmaktadır. Hangi batıl ideoloji olursa olsun, taraftarlarının önce akidevi ilkelerine inanmasını sağlar. Onların kendisinin doğru ve kurtuluş yolu olduğuna inandırır. Sonra bu inancına uygun ameli ve ahlaki ilkelerini gündeme getirir. Böylece inanlarına bir hayat sistemi sunar.  Elbette ki hak din olan İslam dışındaki batıl ideolojiler, şirk ve küfür sistemleridirler.  Esaretten kurtulmanın birinci şartı, bütün batıl ideolojilerden hayatını arındırıp yalnızca Allah’ın dini olan İslam’a teslim olmaktır.
Allah İçin Atılan Adımlar
Malıyla, canıyla, diliyle, eliyle ve kalemiyle Allah yolunda cehd ve gayret eden muvahhid  mü’minlerin emekleri zayi olmaz. Bu yüce şahsiyetler dünyanın neresinde bulunursa bulunsunlar ve hangi çağda olurlarsa olsunlar, Hakk’a tabi olup, hak üzere olan kullardır. Hakkı, hak ile tanımış ve hak ölçüsüyle hareket etmişlerdir. Şunu unutmayalım ki, Hakk Allah’dır ve hak Allah’tan gelendir!..
Sonuç 
“Değişim Dersleri” serisinin yirmiüçüncü kitabı olan, “Esaretten Kurtulmak” isimli eser inşallah, ümmetin esaretten kurtulmasına kendi çapında bir katkıda bulunur.
Ümmetin esaretten kurtulmasına katkıda bulunan her Müslüman’dan Rabbim ebediyen razı olsun. 
Eser hakkında detaylı bilgi için: 0(216) 611 00 88 İntişâr Yayınları

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJ Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Ticaret Hayatında Helal Haram Bilinci” konusu işlendi...
Yazarımız Ziya Gündüz'ün, Süleyman Gülek ile Mutlu olmanın püf noktalar..
Yazarımız Ziya Gündüz'ün Yazar Dr. Mehmet Akar ile Beka Yayınları arası..
İslam Tarihçisi ve Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma,‘Müslümanların Tarih..
Vuslat Dergisi'nin Prof. Dr. Adnan Demircan ile "Ashâb’ın Siyasî T..
Ziya Gündüz'ün “Cemre” ezgi albümüyle ismini duyuran, genç ezgi sanatçı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=