Lütfen bekleyin..



Batman'da belediye ve DEDAŞ'ın anlaşmazlığı halkı mağdur etti

13 Eylül 2018, 19:05 - Okunma: 1315

​Batman'da DEDAŞ'ın, borçları nedeniyle Beşiri ile İkiköprü belediyesinin su dinamolarının elektriğini kesmesi halkı mağdur etti. Belediye ekipleri de bunun üzerine DEDAŞ ilçe binasının imara aykırı olan merdivenlerini yıktı, bir binasını mühürledi.

Batman'da DEDAŞ, Beşiri İlçe Belediyesi ile İkiköprü Belde Belediyesinin ilçe ve beldenin su ihtiyacını gideren dinamolarının elektriğini kesti. İlçe ve belde sakinleri elektrik kesintisi nedeni ile iki gündür susuz bırakılırken, belediye ile DEDAŞ arasında yapılan görüşmelerin olumsuz neticelendiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Beşiri İlçe Belediyesi ile İkiköprü Belde Belediyesinin toplam borçlarının yaklaşık 6,5 milyon olduğu, bu yüzden borcu olan beledilerin elektriklerini kesen DEDAŞ ile ilçe belediyesi arasında adete karşılıklı düello yaşandı.

DEDAŞ'ın elektrik kesintilerini sürdürmesi üzerine saat 16.00 sularında belediyeye ait iş makinaları da bu kez DEDAŞ'ın Beşiri İlçe binası girişindeki merdiven ve kaldırımlarını imar planına aykırı olduğu gerekçesiyle yıktı. Ayrıca kaçak yapı olduğu iddiasıyla da DEDAŞ'a ait arıza birimi binasını mühürledi. Bu durum belediyenin DEDAŞ'a "misilleme yaptı" yorumlarını beraberinde getirdi.

Beşiri ve İkiköprü 2 gündür susuz

Batman'ın Beşiri ilçesi ve İkiköprü beldesinin suları, DEDAŞ ve belediyenin arasında yaşanan sıkıntıdan dolayı kesilerek vatandaşlar mağdur ediliyor.

DEDAŞ'a borcu olduğu için sürekli olarak elektriklerinin ve beraberinde sularının kesildiğini söyleyen Beşiri ilçesi ve ilçeye bağlı İkiköprü belde sakinleri 2 gündür su sıkıntısı yaşıyor.

DEDAŞ, belediyelerin elektrik borcundan dolayı su dinamolarının elektriğini kesmesiyle olan vatandaşa oldu.

Duruma tepki gösteren ilçe ve belde sakinleri, DEDAŞ ve belediye arasında yaşanan sıkıntının ciddi anlamda kendilerini mağdur ettiğini ifade ettiler.

Vatandaşlar, bu durumun acilen düzeltilmesini ve borç için kendilerinin bu kadar zor durumda bırakılmaması gerektiğini belirterek, yetkililerin bu soruna acilen 'dur' demesi gerektiğini kaydettiler.

Öte yandan Beşiri ilçe sakinleri, belediyenin, DEDAŞ'ın Beşiri İlçe binası girişindeki merdiven ve kaldırımlarını yıkmasının ardından DEDAŞ'ın misilleme olarak ilçede tüm elektriği kestiğini aktardılar. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=