Lütfen bekleyin..



Binlerce Batmanlı imar barışına başvurdu

13 Eylül 2018, 20:15 - Okunma: 1106

​Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, kentte 8 bin 745 kayıtlı imar barışı başvurusunun yapıldığını açıkladı.

İmar Barışı Kanunu hakkında bilgilendirmede bulunan Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, Batman’da 8 bin 745 kişinin imar barışı başvurusu yaptığını belirtti.

Son başvuru 31 Ekim

İmar Barışı Kanununun; mevzuata aykırı yapılmış kaçak, ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapılan binaların kayıt altına alınmasını, legal hale gelmesini, elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetlerden faydalanmasını sağlamak amacıyla çıkarılmış bir kanun olduğunu belirten Özkan, "Başvuru sayısı hakkında da konuşan Özkan, "İlimizde 7 Eylül tarihi itibariyle 8 bin 745 kayıtlı imar barışı başvurusu yapılmıştır. Başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılabilecek olup yapı kayıt belgesi bedeli ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırılabilecektir. Başvurular yapı sahibi ya da kanuni vekili tarafından e-devlet sistemi üzerinden yapılabilecek olup vatandaşlarımızın son başvuru tarihi olan 31 Ekim 2018 tarihine kadar bu imkândan faydalanmalarını önemle tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=