Lütfen bekleyin..



Gün ortasında motosiklet hırsızlığı

24 Eylül 2018, 13:33 - Okunma: 1224

Batman’da çiğköfte servisi yapan kişiye ait motosiklet, kimliği belirsiz bir kişi tarafından çalındı.

Batman merkez Ziyagökalp Mahallesi’nde çiğköfte servisi yapan Muhammed Mustafa Varol’a ait motosiklet, kimliği belirsiz bir kişi tarafından çalındı.

Edinilen bilgilere göre, çiğköfte satarak geçimini sağlayan Muhammed Mustafa Varol, 1 Eylül’de aldığı siparişi yeni motosikletiyle Ziyagökalp Mahallesi 1717 sokak üzerindeki bir adrese götürdü. Motosikletini park eden Varol, 10 dakika sonra geldiğinde motosikletinin yerinde olmadığını gördü.

Bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise hırsızın çaldığı motosikletle hızlı olay yerinden uzaklaştığı ve motosiklet sahibi Varol’un arkasından koştuğu ancak yetişemediği görülüyor.

 Olaydan hemen sonra emniyete gidip ifade verdiğini belirten Varol, motosikletinin bir an önce bulunmasını istedi.

3’üncü motosikletin çalındığını belirten Varol, “Güpegündüz şehrin merkezinde onlarca güvenli kamaralarının olduğu yerlerde motosikletlerim çalınıyor. Bu ayın birinde 5 bin 300’e aldığım motosikletim çalındı. Motosikletimin çalındığı yerde birçok güvenlik kamerası olmasına rağmen ayın birinden bu yana emniyetten veya yetkililerden bir haber almamışım. Kendi imkânlarımla esnaflardan site yönetimlerinden görüntü toplamaya çalıştım. O görüntülerin alabilmem için birçok yerde benden para isteyerek verdi. Topladığım görüntüleri götürüp emniyete teslim ettim. Buna rağmen bulunmadı. Şehrin merkezi yerinde bu kadar hırsızların rahatlıkla hırsızlık yapmaları hem üzücüdür hem de korkutucudur.” dedi.

Motosikletimden haber alamayınca kendi imkânlarıyla aradığını belirten Varol, “Bismil ve Silvan’a gidip hırsızlarla görüştüm. Adamlar şebeke kurmuşlar. Hırsızlar ‘Batman’a gelip haftada 3-4 tane motosiklet götürüyoruz. Batman’ın çevre köylerinde siparişimiz varsa 2 kilo esrar karşılığında motosikleti onlara satıyoruz. Siparişler yoksa getirip zulaya koyuyoruz. Bir müddet sonra parçalarını değiştiriyoruz. Sonrada satıyoruz. Yakalanacağımızı anlasak ya benzin döküp yakıyoruz ya da Lice köylerine gönderiyoruz.’ diyorlar. Hırsızlar, Batman’dan motosiklet çalıyor, Bismil veya Silvan’a kadar gidiyor ve hiç kimse ona bir şey demiyor.” diyerek tepki gösterdi.

Yetkililere de seslenen Varol, “Yetkililerin bu işe el atmalarını istiyorum. İnsanların mal güvenliği bu kadar basit olmaması gerekir. İnsanlar bir kuruş kazanmak için canla başla mücadele ederken, gecesini gündüzüne katarken hırsızlar haksız yere gelip insanların emeğini alıp götürememeleri lazım. Yetkililerin bu konu üzerine çok durması gerekir. Hırsızlara verilen cezanın çok caydırıcı olması gerekir. Eğer bu cezalar caydırıcı olsaydı bu işe teşebbüs edenlerin bu kadar rahat olacaklarını sanmıyorum.” diye konuştu. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=