Lütfen bekleyin..



“Camiden kopuk bir toplumun geleceği yoktur”

02 Ekim 2018, 14:18 - Okunma: 1478

İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, camiden kopuk bir toplumun geleceğinin olmadığına dikkat çekti.

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle açıklamalarda bulunan İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, gün geçtikçe camilerin gerçek anlamdaki işlevini yitirdiğini belirterek, camilerin gerçek fonksiyonlarına kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Din görevlilerinin toplumun manevi doktoru görevini görmeleri gerektiğini söyleyen Şimşek, camilerin vakit namazları için açılıp kapatılan mekânlar olarak değil, toplumun ıslahına yönelik çalışmaların yapıldığı yerler olarak görülmesi ve bilinmesi gerektiğini söyledi.

Bütün din görevlilerin Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı tebrik edip, bu günlerin hayırlara vesile olmasını temenni eden Şimşek, “İçinde bulunduğumuz hafta, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak ilan edilmiştir. Bizde bu vesileyle İttihad olarak bütün din görevlilerimizi tebrik ediyoruz. Din görevlilerimize çalışmalarında başarılar diliyoruz. Camilerimiz tarih boyunca daima ibadetin merkezi olarak kabul edilmiştir. Müslümanların ibadetgâhı, toparlandıkları, birlikteliğin ve ıslahın sağlandığı mekânlar olmuştur. Camilerimizdeki minberler, kürsüler ve mihraplar hep bu manada görev yapmışlardır. Dolayısıyla bugün her zamankinden daha fazla camilerin gerçek fonksiyonlarını icra etmeye ihtiyaç vardır.” dedi.

“Camiden kopuk bir toplumun geleceği yoktur”

Camilerin birer hastane olarak manevi yönde toplumun hizmetine sunulması gerektiğine işaret eden Şimşek, “Aynı şekilde görevlilerimizin, imamlarımızın, müezzinlerimizin, müftülerimizin ve vaizlerimizin bu toplum için birer manevi doktor görevini görmeleri gerektiğine inanıyoruz. Toplumlumuz gün geçtikçe maalesef camiden, cemaatten ve ibadetten mahrum kaldığı için camilerimiz yetim ve cemaatsiz kalmışlardır. Maalesef camilerimiz adeta birkaç yaşlıya bırakılmış vaziyettedir. Bu içler acısı bir durumdur. Camiden kopuk bir toplumun geleceği yoktur. Peygamber efendimizin camilere kadar önem verdiğini hepimiz iyi biliyoruz. Yeryüzündeki bütün camiler Kâbe’nin birer şubesi ve Allah-u Teâlâ’nın evleridir. Yeryüzündeki en değerli mekânlardır. Halkımızın Allah-u Teâlâ’ya kulluk görevlerini yapabilecekleri en güzel yerler şüphesiz ki Allah-u Teâlâ’nın evleri olmalıdır.” diye konuştu.  

“Camiler vakit namazları için açılıp kapatılan bir mekân haline getirilmemelidir”

Kötülük içerisinde ölüm kalım savaşı veren nesle yönelik camilerde ıslah çalışması verilmesi gerektiğinin altını çizen Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti: “Toplumumuz camiye alışmalı, alıştırılmalıdır. Camilerde imamlarımız tarafından toplumun ıslahı sağlanmalıdır. Camilerimiz aktif olmalıdır. Sadece belirli vakitlerde değil, her zaman bu halkın ıslahı ve hidayeti için camilerin seferber edilmesi lazımdır. Bugün çocuklarımız, gençlerimiz ve neslimiz maalesef büyük bir ahlaksızlık ve kötülük buhranı içerisinde adeta ölüm kalım savaşını veriyor. Dolayısıyla ne yapıp edip camilerimizin toplumun ıslahında aktif hale getirilmesi gerekir. İmamlarımızın bu konuda gönüllü olarak hizmet etmeleri gerekir. Camiler günde 5 vakit namaz için açılıp kapatılan bir mekân haline getirilmemelidir. Adeta cezaevleri gibi namazdan sonra kapıları kapatılan ve sadece namaz vakitlerinde açılan bir yer olmamalıdır.”

“Camiler bütün kötülükleri ortadan kaldıran mekânlar olmalıdır”

Camiye ve dine düşman bir neslin yetiştiğine dikkat çeken Şimşek, “Toplumumuzun camilere ihtiyacı var. Çocuklarımız, gençlerimiz ve neslimiz artık ibadetsiz bir hayata sürükleniyor. Her türlü kötülüklerin içerisine sürükleniyor. Bütün bunları ortadan kaldırabilecek camiler olmalıdır. Çocuklarımız camiyi öğrenmeli ve camilerle tanışmalıdır. Anne-babalar camilere sahip çıkmalı. İmamlarımız camilerimize sahip çıksın. Toplumu camiye teşvik etsinler. Aksi takdirde ibadetsiz, namazsız, niyazsız ve İslamsız bir nesil yetişecektir. Dinine düşman, ibadetinden mahrum bir nesil yetişiyor. Bunu görmezden gelmemiz mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

“Din görevlileri hakkıyla görevini yaparsa toplumun hali böyle olmayacak”

Türkiye genelinde binlerce din görevlisinin olduğunu, bunların hakkıyla görevlerini yerine getirmesi halinde buhranda olan toplumun düzeleceğini vurgulayan Şimşek, “Bugün Türkiye’de cami görevlileri olarak binleri bulan görevlilerimiz vardır. Her mahallemizde bir ya da iki tane camimiz vardır. Her camimizde iki üç tane görevlilerimiz vardır. Bu hizmet ordusu hakkıyla gerçekten görevini yerine getirirse bu toplumun hali böyle olmayacak. Dolayısıyla ne yapıp edip halkımız da camisine, hocasına, minberine ve kürsüne sahip çıkmalı. Ama imamlarımız da bu hassasiyetle toplumumuzun hizmetine, camisini, minberini ve kürsüsünü bu toplumun hizmetine sunmalıdır.” açıklamasında bulundu.

“Camilerimiz çocuklarımızın tedrisatına müsait olmalı”

Konuşmasının sonunda Şimşek, şunları söyledi: “Namazdan namaza değil, her zaman camilerimizin açık olması ve çocuklarımızın tedrisatına müsait olması lazım. Çocuklarımızın dini öğrenmesine hazır hale getirilsin ki bu toplum kurtulsun. Dolasıyla bu haftanın buna vesile olmasını Yüce Allah’tan (celle celaluhu) temenni ederiz. Cami haftası denilirken, caminin temizliği ve onarımı anlaşılmamalıdır. Bu toplumun camiye ne kadar muhtaç olduğunu, toplumun ıslahı için caminin ne kadar önemli bir fonksiyon teşkil ettiğini idrak etmemiz ve ettirmemiz lazım ki görevlilerimiz de hakkıyla görevlerini yerine getirsin. Ve toplumun ıslahında gereken hizmetleri yapsınlar.” (Mehmet Fatih Akgül, Mehmet Sait Çelik-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=