Lütfen bekleyin..



​"Bölgedeki iş adamlarına daha fazla destek verilmeli"

05 Ekim 2018, 15:10 - Okunma: 2194

​Türkiye'de ekonomik anlamda genel bir sıkıntı olduğunu belirten TÜMSİAD Şube Başkanı Kamil Biçici, bu sıkıntının bölge illerinde daha çok hissedildiğini, sıkıntıların giderilmesi için hükümetten destek beklediklerini söyledi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şube Başkanı Kamil Biçici, dövizdeki artışın ve Amerika ile yaşanan ekonomik sorunların yol açtığı sıkıntıların çözümü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle bölgedeki iş adamlarının daha çok dikkatli davranmalarını isteyen Biçici, hükümete de sıkıntı yaşayan iş adamlarına destek çağrısında bulundu.

Sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini söyleyen Biçici, "Piyasalarda ekonomik bir daralma var. Kobilerimizin bu süreçte daha temkinli hareket etmelerini istiyoruz. Çünkü özel sektörde çalışan Kobilerimizin bankalara borçları vardır. Bankaların da bu borçları üzerine Kobilerimizi fazla sıkmamaları gerekir. Onlara çözüm önerileri sunmaları gerekir. Uzun vadede onlara bir çözüm sunmaları lazım." dedi.

"İş adamlarımızın daha fazla istihdam yapmalarını tavsiye ediyoruz"

Kobilere bu süreçte daha çok ihracata yönelmelerini tavsiye eden Biçici, "Dolar şu anda 6 lira civarında seyrediyor. Bunun da ihracata ciddi büyük bir pay düştüğünü gösteriyor. Bu konuda ihracat yapabilecek iş adamlarımızın daha çok yurtdışında iş yapmalarını tavsiye ediyoruz. İstihdam konusunda da, ilimizde işsizliğin düşmesi için iş adamlarımızın daha fazla istihdam yapmalarını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

"Kobilerimiz ciddi sıkıntılar çekmektedirler"

Dövizdeki belirsizliğin ciddi sıkıntılara sebep olduğunu aktaran Biçici, konuşmasına şöyle devam etti: "Doğrudur, bu doların oynaklığından dolayı iş adamlarımız, Kobilerimiz ciddi sıkıntılar çekmektedirler. Bu konuda da Kobilerimizin biraz daha temkinli hareket etmelerini istiyoruz. Onların sağlam adımlarla yere basmalarını istiyoruz. İnşallah bu süreci güçlü bir şekilde atlatacağımıza inanıyoruz."

"Hükümet bölgedeki iş adamlarına destek vermeli"

Hükümetin iş adamlarına destek sunması gerektiğine işaret eden Biçici, "İlimiz 6’ncı teşvik bölgesindedir. Ama iş adamlarımız daha çok destek beklemektedirler. Bu 6’ncı teşvikler biraz ağır yürümektedir. Büyük yatırım yapan iş adamlarımız burada ciddi sıkıntılar çekmektedir. Hükümetimizin bu konuda iş adamlarımıza ciddi destek sunması gerekir. Ülkemizde genel bir sıkıntı vardır. Ama bizim ilimiz, bölgemiz daha çok sıkıntı çekmektedir. Hükümetimizden isteğimiz, buradaki iş adamlarımıza daha çok yardımcı olmalarıdır." ifadelerini kullandı.

"Dolar fiyatları düşmesine rağmen zamlar neden düşmüyor"

Döviz artışını bahane ederek fiyat artışına giden fırsatçılara da değinen Biçici, "Dolar 7’lere çıkınca gıda sektöründe olsun, diğer sektörlerde olsun ciddi zamlar yapıldı. Dolar fiyatı düşmesine rağmen o fiyatlarını aşağı düşürmediler. Bu ahlaki bir şey değildir, kendilerine çekidüzen vermeleri gerekir. Bunun hesabını vatandaşa vermeseler de Allah-u Teâlâ’ya vereceklerdir. Dövizdeki artışı fırsatçılığa çevirmesinler. Yurtdışına mal satıp, oralarda fuarlara katılsınlar. Ama bunu vatandaştan çıkarmasınlar, çünkü bu ahlaki değildir." şeklinde konuştu.

"Gençler kendilerini geliştirmeliler"

İlimizdeki işsizliğe de değinen Biçici, "İlimizde işsizlik biraz fazladır. Gençlerimiz yaz sezonlarında batıdaki otellerde veya restoranlarda çalışmaktadır. Bu gençlerimiz kendi illerine döndüklerinde de çok fazla çalışmaya sıcak bakmamaktadırlar. Bu konuda da gençlerimiz kendi illerinde daha çok kendilerini geliştirebilecek işlerde çalışmalarını tavsiye ediyoruz. Geçici işlerle çalışmayı düşünmemeleri lazım... Daha çok kendilerini geliştirmelerini, meslek edinmelerini istiyoruz." dedi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=