Lütfen bekleyin..



'Camiler birlik ve beraberlik vesilesi mekânlardır'

05 Ekim 2018, 16:28 - Okunma: 1615

Kur'an Nesli Platformu, camilerin kültür, ırk, dil ve renk ayrımı gözetilmeksizin bütün Müslümanları tevhid akidesi etrafında toplayan; birlik ve beraberlik vesilesi mekânlar olduğunu belirtti.

Kur'an Nesli Platformu, her yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Camilerin, bir beldenin İslam adına vurulmuş mühürleri olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Camiler Müslüman coğrafyanın tapu senetleri hükmündedir. Müslümanların ibadet yeri olan camiler İslam'ın temel müessesesidir. Her bir cami Kabe'nin birer şubesi gibidir. Kutsallığından dolayı camiler Allah'ın evi olarak kabul edilmiştir. Camiler, Allah'ın rahmetinin yeryüzüne ulaşmasına vesile olan mübarek mekânlardır. Yeryüzünde Allah'a en sevimli yerlerdir. Camiler köklü medeniyetimizin hatıralarını canlandıracak mekteplerdir. Camiler, mihrabıyla mabed, kürsüsüyle mektep, minberiyle devlettir." denildi.

"Camilerle aramıza mesafe koydukça mesafeler girdi aramıza"

Camilerin kültür, ırk, dil ve renk ayrımı gözetilmeksizin bütün Müslümanları tevhid akidesi etrafında toplayan; birlik ve beraberlik vesilesi mekânlar olduğuna işaret edilen açıklamada, "Dolayısıyla şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz ki; müminler olarak birbirimizden uzak düşmemizin belki de en büyük sebebi camilerden uzak düşmemizdir. Camilerle aramıza mesafe koydukça mesafeler girdi aramıza ve koptuk birbirimizden. Bir zamanlar çocuklarımızın oyun alanları olan camilerden gürültü azalsın dedikçe azaldı camilerdeki çocuklar. Sonra onlar gençler oldular ve uğramaz oldular camilere. Oysa gürültünün verdiği rahatsızlıktan çok daha fazla rahatsız etmeli bizleri camilerdeki bu sessizlik." vurgusu yapıldı.

"Gelin topyekün seferber olalım; camilerimizi doldurup namazlarla dirilelim"

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Oysa camiler Allah'ın evi idi ve bizler de orada yan yana saf tutar ve omuz omuza verip geçit vermezdik müstekbirlere. Ama şimdi her karış toprağı istila edilmiş ise alem-i İslam'ın, ayrı düşen omuzlarımızın arasından yol bulmalarıdır buna sebep. Camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle diyoruz ki, gelin topyekün seferber olalım. Camilerimizi dolduralım. İmamın ardında saf bağlayıp kılacağımız namazlarla dirilelim ve dirilsin bu ümmet. Çocuklarımızın ikinci ev adreslerini camiler yapalım. Markete gitmenin mutluluğu belirsin yüzlerinde camilere giderlerken. Ayrıca; camilerin ve mescitlerin ilk görevlileri Peygamberler olduğuna göre bugün bu görevi üstlenen din görevlileri de üzerlerindeki sorumluluğun bilinciyle hareket etmeli ve bu kutsal vazifeyi can-ı gönülden, gayretle ve ihlasla sürdürmelidirler. Bu vesileyle tüm İslam âleminin Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı tebrik ediyor, camilerimizin tekrar asıl işlevlerini icra edeceği günleri görmeyi yüce Rabbimizden diliyoruz."(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=