Lütfen bekleyin..



Öğrenciler sıkıntılarını HÜDA PAR'a anlattılar

15 Ekim 2018, 14:31 - Okunma: 1302

​Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsüne gönderilen halk otobüslerinin yetersiz kaldığını belirten öğrenciler, yaşadıkları sorunları HÜDA PAR yetkililerine anlatarak çözüme kavuşturmasını istediler.

Batman Belediyesi tarafından Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsüne gönderilen halk otobüslerinin yetersiz kaldığını belirten öğrenciler, sorunun çözümü için birçok girişimde bulundu.

Batman Belediyesiyle yapılan görüşmeler neticesiz kaldığını gören öğrencilerden bir heyet HÜDA PAR Batman İl Başkanlığına giderek yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturulması için yardım talebinde bulundular.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığında öğrenci heyetini HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Şimşek ve il yöneticileri karşıladı.  

Öğrencilerin sorun ve sıkıntılarını dinledikten sonra İLKHA’ya açıklamada bulunan Durmaz, “Öğrencilerimiz özellikle ulaşım konusunda yaşadıkları problemler var. Ulaşım sıkıntısı çoktandı var olma bir sorundur. Bu konuda gerekli adımların atılması konusunda daha önceleri de farklı şekillerde açıklamalarda bulunmuştuk. Belediye seferler başlattı. Fakat başlatılan seferler öğrencilerin ihtiyacını karşılamıyor ve yetersiz kalıyor. Öğrenciler özellikle üniversiteye gidiş ve dönüş saatlerinde çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade ediyorlar. Araçların çok dolu olduğunu bayan ve erkeklerin birlikte çok sıkışık bir şekilde yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar. Bunun için de bazı taleplerde bulundular. Bazı görüşmelerde gerçekleştirdiklerini ifade ettiler ancak görüşmelerden herhangi bir netice alamamışlar. Bu manada HÜDA PAR olarak bu sorunları gündeme getirmemizi ve bu sorunların çözümü için gerekli girişimlerde bulunmamızı istirham ettiler.” dedi.

“Öğrenci kardeşlerimizin sorunlarını gündeme getireceğiz”

HÜDA PAR olarak yükledikleri misyon gereği vatandaşların ve öğrencilerin yaşadığı sorunların çözümü için gerekli adımları atacaklarını belirten Durmaz, “Yüklediğimiz misyon gereği öğrenci kardeşlerimizin de sorunlarını gündeme getireceğiz. Özellikle bizler bu manada yetkili ve ilgili kurumlarla görüşmeler gerçekleştireceğiz. Otobüs sefer sayılarının artırılması için gerekli taleplerimizi ilgili kurumlarla görüşerek bunu çözüme çalışacağız. Sorunların çözülmesini kendi sorunlarımızın çözümü kadar değerli görüyoruz. Öğrenciler geleceğimizdirler. Bugünün öğrencileri yarının büyük insanlarıdırlar. Toplumu idare edecek kişilerdiler dolayısıyla kardeşlerimizin sorunlarına çok ciddi manada eğilmek zorundayız. Allah’ın (celle celaluhu) izniyle bu sorunları gündeme getirip çözüme kavuşabilmesi için gerekli girişimlerde bulunup kardeşlerimize yardımcı olacağız.” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerin talebi otobüs seferleri bayan ve erkek ayrı yapılmasıdır”

HÜDA PAR Batman Kadın Kolları tarafından gündeme getirilen pembe otobüslerin Batman için gerekli olduğunu ifade eden Durmaz, “Parti olarak kadın kollarımızın daha önce yapmış olduğu pembe otobüs talebi haberi vardı. Kamuoyu bundan haberdardır. Bu manada öğrenci kardeşlerimizin de özellikle üniversite otobüsleriyle ilgili bayan ve erkek ayrı seferler yapılabilmesi için talepleri var. Doğrusu bu haklı bir gerekçedir. Elbette bizlerde bu konuda bu talebe destek veriyoruz. Yetkililer bu konuda üzerlerine düşeni yapmak zorundadırlar. Çünkü rahat bir ulaşımın sağlanabilmesi için kardeşlerimize olanaklar oluşturmalıyız. Kardeşlerimizde bu manada ulaşımı rahatça yapabilmelidirler. Aynı zamanda otobüs durakları konusunda da sıkıntılar var. Durakların da artırılması gerekiyor. Önümüz kış kardeşlerimiz üstü açık duraklarda bekliyorlar. Bu manada kapalı durakların oluşturulmasını istiyoruz. Kapalı ve klimalı duraklar oluşturulursa vatandaşlarımız rahatlanır. Bu manada da yetkililerin adım atmasını parti olarak da bekliyoruz.” diye konuştu. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

 Selçuk: Asıl derdimiz, eğitimde küresel rekabet

 Selçuk: Asıl derdimiz, eğitimde küresel rekabet

 Selçuk: Asıl derdimiz, eğitimde küresel rekabet

 Selçuk: Asıl derdimiz, eğitimde küresel rekabet

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=