Lütfen bekleyin..



İŞKUR’dan anne ve genç istihdam sağlayan işverenlere destek

16 Ekim 2018, 16:45 - Okunma: 2339

İŞKUR kadınların iş hayatında istihdamını artırmak, gençlere nitelik kazandırarak daha uzun süre istihdam edilmelerini sağlamak amacıyla bir dizi projeyi hayata geçirdi.

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafında kadın istihdamının artırılması ve genç işsizlikle mücadele kapsamında “İşte Anne Projesi” ve “İşe İlk Adım Projesi”  ile iş hayatına atılan kadınlara Günlük 70 TL harçlık + Aylık 400 Kreş desteği + Sağlık hizmeti verilmesi, Genç işsizliği ile mücadele kapsamında hayata geçirilen “İşe İlk Adım Projesi” ile de üniversite mezunlarına önce mesleki deneyim kazandırılması ve istihdam edilmelerini sağlanması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İŞKUR Müdürü Besim Eviz; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan “100 Günlük Eylem Planı” kapsamında hayata geçirilen “İşe İlk Adım Projesi” kapsamında üniversite mezunu 18-29 yaş aralığındaki gençlerin 6 aya kadar işbaşı eğitim programına alınarak mesleki deneyim kazanmaları sağlanıyor. İşbaşı eğitim programı sonrasında istihdamları devam eden gençler için işverenlere 6 aya kadar, net asgari ücretin yüzde 50’si tutarında destek sağlayacağız. Bu süreden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi halinde net asgari ücretin yüzde 25’i tutarında ücret desteği bir yıl boyunca karşılanmaya devam edecek. Böylece, üniversite mezunu gençlerin 6 aya kadar sürecek işbaşı eğitim programından sonra en az bir buçuk yıl daha istihdamda kalmalarını sağlamış olacağız. Bu projemiz sayesinde işverenlerimize ciddi bir ücret desteği sağlamış olacağız. İşverenlere çağrımız bu projeleri yakından takip etmeleridir.

İş’te Anne projesi ile Çalışan annelerimize 80 Kişiye  Günlük 70 TL cep harçlığı + Aylık 400 TL Kreş desteği + Sağlık Hizmeti verilerek kadınların iş hayatına atılmasının önündeki dezavantajları azaltarak istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedeflemekle birlikte işverenlerimize yeni eleman alımında maddi destek sağlamış oluyoruz.

Projeden yaralanmak için;

Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına katılmak
İmalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılmak
   2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe veya gündüz bakımevine devam etmesi 

Bu projelerin yanı sıra Geleneksel Mesleklerde açmış olduğumuz iki kursumuzda 50 kişiye meslek kazandırdık. Engelli İstihdamının artırılması amacıyla 50 ve üzerinde işçi çalıştıran işverenlerimiz olmak üzere bütün işverenlerimizin engelli kontenjanını yakından takip ederek bu konuda istihdam artırmaya yönelik yoğun bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=