Lütfen bekleyin..



İŞKUR’dan Suriyelilere Mesleki Eğitim

18 Ekim 2018, 21:14 - Okunma: 2743

Batman çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Göç İdaresi İl Müdürlüğü işbirliği ile 40 sureyi vatandaşa % 50 istihdam garantili İŞBAŞI Eğitim Programı başlattı.

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Göç İdaresi İl Müdürlüğü işbirliği ile 40 sureyi vatandaşı Dokuma Konfeksiyon Makineci mesleğinde Triko Tek Tekstilde istihdam edilmek üzere      % 50 istihdam garantili İŞBAŞI Eğitim Programı başlattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR Müdürü Besim Eviz; ” İŞKUR olarak istihdamın artırılması amacıyla her alanda hizmet vermeye gayret ediyoruz. Suriyeli misafirlerimizin kalkınmaya katkılarını artırmak, istihdam edilebilmelerini sağlamak amacıyla Göç İdaresi İl Müdürlüğümüz işbirliği ile geçici koruma statüsündeki 40 Suriyeli vatandaşı Dokuma Konfeksiyon Makineci mesleğinde Triko Tek Tekstil firmasında yaklaşık 6 ay süreyle İŞBAŞI Eğitim Programından faydalandırıyoruz.  Açılan programın % 50 istihdam garantili olması sebebiyle programa katılanlardan en az 20’si programdan sonrada çalışmaya devam edeceklerdir.” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=