Lütfen bekleyin..



"İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı" yapıldı

26 Ekim 2018, 09:42 - Okunma: 1658

Çalışma ve İş Kurumu Batman İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantı, Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı.

2018 yılı 4. dönem "İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı" Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu Batman İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ile kamu kurum yöneticileri, meslek odaları, sendika ve STK temsilcileri katıldı.

Vali Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, cumhurbaşkanlığı 100 günlük icraat programı kapsamında Batman’da yürütülen çalışmalar ve projeler, ilde istihdamın artırılması, işsizlikle mücadele, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen mesleki eğitim faaliyetleri ile ilimizde tekstil sektörünün gelişmesiyle birlikte kurumların işbirliğiyle yürütecekleri çalışmalar ele alındı.

İşsizlikle mücadele için istihdam odaklı projelerin hayata geçirilmesi konusunda kamu ve özel kurumların işbirliği içerisinde çalışmaları gerektiğini belirten Vali Deniz, OSB’de ilave alanda yapılan altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve yeni fabrika inşaat çalışmalarına başlandığını belirterek, bu fabrikaların üretime başlamasıyla birlikte binlerce vatandaşa iş imkânı sağlanmış olacağını ifade etti.

Vali Deniz, Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Batman’da düzenlenen Batman 2. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı, İnşaat Mobilya ve Dekorasyon Fuarı ve 2. Batman Kitap Fuarına yoğun bir katılımla dolu dolu geçtiğini belirtti.

Daha sonra İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz tarafından gerçekleştirilen mesleki eğitim kursları ile diğer faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerinin bilgilendirdiği toplantı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin görüşülmesi ile sona erdi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=