Lütfen bekleyin..



Hasankeyf ile Ilısu Barajı 3 dilde tanıtıldı

26 Ekim 2018, 14:20 - Okunma: 1406

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Ilısu Barajı ve HES sebebiyle yapılan çalışmalar ve Hasankeyf'in tanıtımı için Kürtçe, Türkçe ve İngilizce belgeseller hazırlandı.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde 12 yıl önce Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Ilısu Barajı ve hidroelektrik santrali (HES) sebebiyle yapılan çalışmalar ve ilçenin tanıtımıyla ilgili olarak hazırlanan belgeseller Kürtçe, Türkçe ve İngilizce hazırlandı.

Hasankeyf ve Ilısu Barajı ile ilgili olarak "Hasankeyf'teki Taşınacak Tarihi Eserler Filmi", "Ilısu Barajı ve HES Projesi Tanıtım Filmi" ve "Yeni Hasankeyf Yeniden Yerleşim Tanıtım Filmi" 3 ayrı belgesel hazırlandı. Hazırlanan 3 belgeselde Kürtçe, Türkçe ve İngilizce olmak üzere 3 ayrı dile çevrilen videolar DSİ'nin sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Hazırlanan belgeseller hakkında basına bilgilendirmede buluna DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı, "Ilısu Barajının ve Hasankeyf'teki tarihi kültürel faaliyetlerimizin daha iyi anlaşılabilmesi ve daha şeffaf olabilmesi için belgeseller hazırlandı. Bu belgeseller Kürtçe, Türkçe ve İngilizce olarak yayınlandı. Bu belgesellerimizi isteyen vatandaşlarımız izleyebilirler. Hem Ilısu Barajı hem de Hasankeyf'teki kültürel faaliyetler ülkemizde olduğu gibi yabacı ülkelerde de rağbet görmekte ve izlenmektedir. Yabancı dilde belgesellerin hazırlanmasının esas maksadı yabancı ülkelerden turizm acısından izlenebilmesinin sağlanmasıdır." ifadelerini kullandı. (M. Said Çelik-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=