Lütfen bekleyin..



Yağmur nedeniyle köy yolu kapandı

26 Ekim 2018, 16:14 - Okunma: 1770

Batman’da dünden bu yana etkili olan şiddetli yağmur bazı köy yollarının ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Batman genelinde dünden bu yana etkisini gösteren şiddetli yağmur su taşkınlarına neden olurken, bazı köy yollarının ise ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Yağmurun etkisiyle sel sularına maruz kalan Batman merkeze bağlı Oymataş köyü Soğuksu mezrasının yolu ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan yollarının açılması için köylüler İl Özel İdaresinden yardım istedi. Ekiplerin yaptığı çalışmanın ardından mezra yolu tekrar ulaşıma açıldı.

Köylülerin mağduriyet yaşamaması için tüm ekiplerinin hazırlıklı olduğunu belirten İl Özel İdaresi, “İlimizde yaşanan yoğun yağmur nedeniyle sel sularına maruz kalan merkeze bağlı Oymataş Köyü Soğuksu Mezrası’nda İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım ekipleri tarafından yol açma ve ıslah çalışması gerçekleştirildi. Köylülerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması amacıyla tüm ekiplerimiz kesintisiz çalışma esasına dayalı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Gercüş yolları çamur deryasına döndü

Öte yandan, alt yapı çalışmalarının yapıldığı Gercüş ilçesinde şiddetli yağmur nedeniyle ilçe merkezindeki yollar adeta çamur deryasına döndü.

İlçe merkezinde başlatılan alt yapı çalışmalarının ardından kapatılmayan yolların, yağmur sonrası çamur deryasına dönmesi ilçe sakinlerinin tepkisine neden oldu. Yazın toz, kışın ise çamur deryası çilesi çektiklerini söyleyen ilçe sakinleri, çamurlarla dolu yollarda yürümek zorunda kaldıklarını söylediler.

Sorunun çözülmesini istediklerini ifade eden ilçe sakinleri, “Gercüş'te yaz mevsiminde yapılan yer altı çalışmalarından sonra işi yapan müteahhit ‘in yolları onarmamasından dolayı yollarımız bu hale geldi. Alt yapı için bozdurulan yollarımız eğer tekrar onarılmazsa bizler bu kış boyunca büyük sıkıntı çekeceğiz. Yetkililerden isteğimiz bu soruna bir el atmalarıdır.” dediler. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=