Lütfen bekleyin..



​"Gelişen toplumlar için okuyan bir nesil yetiştirmek zorundayız"

28 Ekim 2018, 11:50 - Okunma: 5154

Gelişen toplumlar için okuyan bir nesil yetiştirmek zorunda olduklarını belirten HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, bundan dolayı kitap fuarlarına destek verdiklerini söyledi.

Batman Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ve 20-28 Ekim tarihleri arasında 96 yayınevi ile 75 yazarın katılımıyla Batman’da ikincisi düzenlenen kitap fuarı bugün sona eriyor.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz beraberindeki heyetle, Batman halkının yoğun ilgi gösterdiği ‘Batman 2’nci Kitap Fuarı’nı ziyaret etti.

Durmaz ve beraberindekiler yazar ve yayın evleri sahipleriyle de görüşerek bir süre sohbet edip kitap satın aldı. Durmaz, fuara gelen vatandaşlara da yakın ilgi gösterdi.

Fuar ziyaretinin ardından İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Durmaz, okuma oranlarının azaldığı bir zaman diliminde düzenlenen kitap fuarının şehirlere önemli katkı sağladığını söyledi.

"Fuarlarla okuma oranlarını yükseltebiliriz"

Kitap fuarlarının öneminin çok fazla olduğunu belirten Durmaz, "HÜDA PAR olarak bu sene ikincisi düzenlenen kitap fuarını ziyaret ettik. Geçen sene de yine Batman’da kitap fuarı açılmıştı. Elbette kitap fuarlarının önemi çok fazladır. Özellikle okuma oranının gittikçe azaldığı günümüzde bu gibi kitap fuarlarıyla okuma oranlarını yükseltebiliriz." dedi.

"Okuyan insanlar güçlüdürler"

Okuyan toplumların ancak gelişebileceğini aktaran Durmaz, "Okuyan insanlar güçlüdürler, bilgi sahibidirler. Okuduklarımızın önemli olduklarıyla birlikte seçici de davranmamız gerekiyor. Özellikle bu manada gençliğin okumaya çok fazla önem vermesi lazım. Zira hakikaten okunduğu zaman insanlar bilgi sahibi oluyor. Elbette bilgi sahibi olmak önemlidir. Yalnız sadece bilgiyle de iş bitmiyor." diye konuştu.

"HÜDA PAR olarak destek veriyoruz"

Bilginin bilince dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Durmaz, konuşmasına şöyle devam etti: "İşte bu gibi çalışmaların hem bilginin hem de bilincin oluşabilmesi açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu fuarın açılmasında katkısı bulunanları tebrik ediyorum. Kitap fuarları her sene açılmalıdır. Stantları gezdik, yazarlarla görüştük. Yazarların çoğu da ilginin çok fazla olduğunu söylediler. İlginin geçen senekinden fazla olduğunu ifade ettiler. Bu da sevindirici bir gelişmedir. Bu gibi çalışmalara HÜDA PAR olarak bizlerde destek veriyoruz. Çünkü gelişen toplumlar için okuyan bir nesil yetiştirmek zorundayız." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

'Avrupa'daki insanlar psikolojik ve ahlaki bir bunalım geçiriyor'


'Avrupa'daki insanlar psikolojik ve ahlaki bir bunalım geçiriyor'

'Avrupa'daki insanlar psikolojik ve ahlaki bir bunalım geçiriyor'

'Avrupa'daki insanlar psikolojik ve ahlaki bir bunalım geçiriyor'

'Avrupa'daki insanlar psikolojik ve ahlaki bir bunalım geçiriyor'

'Avrupa'daki insanlar psikolojik ve ahlaki bir bunalım geçiriyor'

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=