Lütfen bekleyin..



Yazarlar Baran ve Emiroğlu okurlarıyla buluştu

28 Ekim 2018, 20:58 - Okunma: 5564

Rehber TV Sunucusu ve Yazar Yunus Emiroğlu ile Araştırmacı-Yazar Mehmet Baran Batman kitap Fuarı Etiket ve Dua Yayınları standında okurlarıyla bir araya geldi.

​Batman’da düzenlenen kitap fuarında okurlarıyla buluşan Rehber TV Sunucusu ve Yazar Yunus Emiroğlu ile Araştırmacı-Yazar Mehmet Baran, insanların okumaya büyük ihtiyacının olduğuna dikkat çektiler.

Batman Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla açılan Batman 2’nci Kitap Fuarı'nın son gününde de yazarlar okurlarıyla buluşmaya devam etti.

Adalet Caddesi üzerinde düzenlenen fuara son günde de yoğun ilginin olduğu gözlemlenirken, Rehber TV Sunucusu ve Yazar Yunus Emiroğlu ile Araştırmacı-Yazar Mehmet Baran Etiket ve Dua Yayınları standında okurlarıyla bir araya geldi.

Yazarlar Baran ve Emiroğlu, İLKHA’ya yaptıkları açıklamada insanların okumaya büyük ihtiyacının olduğuna dikkat çektiler.

"Çalışmalarımız tamamıyla alan çalışmasıdır"

Yaşanmışların Hikayesi ve Tanıkların Diliyle Yakın Tarih Katliamları isimli iki kitap yazarı Baran, kitaplarının içeriğinden bahsetti.

Şeyh Said'den sonra işlenen katliamları da içeren bir kitap kaleme aldığını ve basımını beklediklerini söyleyen Baran, “Yakın tarihi, bölgemizin kaderi, insanların çekmiş olduğu sıkıntıları ve insanlarımızın özellikle iki ateş arasında kalmış olduğunun belgesi olarak ortaya koyuyoruz. Bu eseri bütün insanlarımızın okuması azımdır. Biz bu manada ciddi bir emek sarf ediyoruz. Yazdığım kitaplar masa başında yazılan kitaplar değildir. Bilgisayarlardan ve internet ortamlarından tespit edilip yazılan kitaplar değildir. Çalışmalarımız tamamıyla alan çalışmasıdır. İşin mağduru kimdir ve nerede yaşıyorsa ona ulaşıp onların çekmiş olduklarını kendi ağızlarından aktarmak suretiyle kitap yazıyorum. Allah’ın izniyle bu manada çabalarım devam edecek."

Kitap fuarlarının önemine değinen Baran, "Bu gibi etkinliklerin yaygınlaştırılmasıyla insanların kitaplara yönelmesi ve kitap okumasıyla birlikte bilinçli bir gelecek kurulacak. Kitap okuma kültürünün gelişmesi adına bu gibi etkinlikler iyidir ve her yerde yapılması gereken etkinliklerdir." dedi.

"İnsanın Rabbiyle olan iletişimde ciddi bir okumaya ihtiyacı var"

Fuarı çok beğendiğini ve ilginin yoğun olduğunu söyleyen "Diksiyon Eğitimi ve Hitabet Teknikleri" kitabının yazarın Yunus Emiroğlu ise fuarın hayırlara vesile olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Emiroğlu, “Okumak, dinimizin de bir emri ve dinimizin ilk emri de ‘oku’dur. Okumaya ben salt bir metin okumak olarak bakmıyorum. Okuma çok geniş kapsamlı bir olgu olarak karşımızda duruyor. Bu münasebetle insanın hem kendisi için hem eşyayı tanıyabilmesi için hem diğer insanlarla münasebetlerine ve daha da önemlisi Rabbiyle olan iletişimde bir kere ciddi bir okumaya ihtiyacı var. Ne okuyacağız, ne okumalıyız sorularına verilecek en güzel cevap bence, Kur’an’ın ve sünnetin ölçüleri içerisinde bir okuma yapmamız gerektiğine inanıyorum. Üstat Nuri Pakdil’in ifadesiyle: Kitap okumayan, meydan okuyamaz. Bütün kardeşlerimi etkili bir okumaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Adıyaman'da 'Erbain' günü etkinliği

Adıyaman'da 'Erbain' günü etkinliği

Adıyaman'da 'Erbain' günü etkinliği

Adıyaman'da 'Erbain' günü etkinliği

Adıyaman'da 'Erbain' günü etkinliği

Adıyaman'da 'Erbain' günü etkinliği

Adıyaman'da 'Erbain' günü etkinliği

Adıyaman'da 'Erbain' günü etkinliği

Adıyaman'da 'Erbain' günü etkinliği

Adıyaman'da 'Erbain' günü etkinliği

Adıyaman'da 'Erbain' günü etkinliği

Adıyaman'da 'Erbain' günü etkinliği

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahsın üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=