Lütfen bekleyin..



Batman’da ilk serbest kas dokusu transferi yapıldı

14 Eylül 2015, 10:59 - Okunma: 3750

Batman Bölge Devlet Hastanesi serbest kas dokusu transferi yaparak Batman’da bir ilke daha imza attı.

Türkiye’nin ancak belirli hastanelerinde gerçekleştirilen serbest kas dokusu transferi ameliyatı, Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde Op. Dr. Fırat Acar tarafından yapıldı.

Bir kaza sonucu sağ ayağında ağır derecede doku kaybı gelişen 17 yaşındaki Edip Dündar, önce başka hastanelere götürüldü. Gittiği hastanelerde kendisine ayağının ‘sakat kalabilir hatta kesilebilir’ denilen Edip Dündar, Batman Bölge Devlet Hastanesine başvurdu. Burada ayağına yapılan başarılı doku transferi yapıldı.

Hastanın sağ uyluk kısmından alınan gracilis kas dokusundan ayak sırtına transfer edildi. Fonksiyonel ve kozmetik açıdan başarılı sonuç elde edilen operasyonla hastanın ayağı kesilmekten kurtarıldı ve sağılığına kavuştu.

Başarılı ameliyatı gerçekleştiren Doktor Fırat Acar; “17 yaşındaki hastamız Edip Dündar, sağ ayak sırtından tabanına uzanan ciddi doku kaybı ile bize başvurdu. Hastada, sağ uyluk iç yüzünden alınan gracilis kas dokusunun ayak sırtına taşınmasına karar verildi. Bu ameliyat Plastik Rekonstruktif ve Estetik cerrahi pratiğinin üst düzey ameliyatlarından olan serbest doku transferidir. Yaklaşık 8 saat süren başarılı operasyon sonrasında uyluk bölgesindeki kas dokusu mikrocerrahi yöntemlerle ayağa taşındı. Hastamız kısa sürede sağılığına kavuştu.” dedi.

Bu tür ameliyatların artık Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde de tarafınca gerçekleştirilebileceğini ifade eden Dr. Acar, ameliyatta emeği geçen ekibe teşekkür etti.

Ayağın eski fonksiyonunu kazanması sonrası mutluluğunu ifade eden hastanın babası Abdulhalim Dündar, “Oğlum geçirdiği bir kaza sonucunda ağır yaralandı. İlk götürdüğümüz merkezde bize sakat kalabileceği hatta ayağının belki de kesilebileceği söylendi. Batman Bölge Devlet Hastanesi plastik cerrahi doktorlarından Op.Dr. Fırat Acar’ın başarılı çalışmalarını duymuştuk. Biz de hastamızı ona getirdik. Oğlumun sakat kalabileceği haberi dünyamı başıma yıkmıştı. Fakat Dr. Fırat Acar’ın gerçekleştirmiş olduğu başarılı operasyonla oğlum sağılığına kavuştu ve şimdi yürüyebiliyor.” dedi. (batmanbasin.com)

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=