Lütfen bekleyin..



"Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" konulu etkinlikler düzenlenecek

31 Ekim 2018, 18:40 - Okunma: 1758

Peygamber Sevdalıları Platformu, 'sahabe ayı' olarak ilan ettiği kasım ayında "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla sahabe programları düzenleyecek.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Asr-I Saadet döneminin yıldızları olan Resul-i Ekrem Efendimizin ashabının daha iyi tanınması, topluma tanıtılması ve hayatlarından örnek alınması için 'sahabe ayı' olarak ilan ettiği kasım ayı içerisinde "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla sahabelerin konu alınacağı etkinlik ve programlar düzenleyeceği belirtildi.

Düzenleyecekleri etkinlikler hakkında yazılı bir açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu, "Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in övgüsüne mazhar olan sahabeleri tanımak, onları örnek alıp yaşadıklarından dersler çıkarmak Müslüman toplumumuz için ehemmiyet arz eden hususların başında gelmektedir. Kur'an-ı Kerim'in ilk muhatabı olan sahabeler, Peygamberimizden bizlere İslami öğretileri aktaran ilk kuşaklardır. İslam medeniyetinin inşa sürecinde daima Peygamberimizin yanında bulunan ve her şartta O'nu (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) yalnız bırakmayan sahabeler; iman ve itaatin, ihlâs ve samimiyetin, fedakârlık ve sadakatin, cesaret ve cömertliğin nasıl olması ve hayatta nasıl tatbik edilmesi gerektiğini yaşadıklarıyla göstererek 'yolumuzu aydınlatan yıldızlar' olmuşlardır. Onları takip eden, Kur'anî bir ahlaka sahip olur; Kur'anî bir ahlaka sahip olan da iman hakikatlerini anlamış biri olarak hayatını rıza-i ilahi doğrultusunda sürdürür ve çevresine örnek olur." ifadelerine yer verdi.

"Ashabının daha iyi tanınması için etkinlikler düzenliyoruz"

Sahabelerin daha iyi tanınması için etkinliklerin tertiplendiği belirtilen açıklamada, "Bilindiği üzere Peygamber Sevdalıları olarak asr-ı saadet döneminin yıldızları olan Resul-i Ekrem Efendimizin ashabının daha iyi tanınması, toplumumuza tanıtılması ve hayatlarından örnek alınması için her yıl kasım ayında çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. 2015 yılında başlattığımız bu çalışmaya Hazreti Ebubekir'le (Radiyallahu Anh) Bismillah dedik, 2016'da Hazreti Ömer (Radiyallahu Anh), 2017'de de Hazreti Osman (Radiyallahu Anh) ile devam ettik." denildi.

İlmin Kapısı Hazreti Ali (Radiyallahu Anh)

Bu yılki sahabe ayında ilmin kapısı Hazreti Ali'nin ele alınacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu yıl sahabeler ayında Hulefa-i Raşidin'den cesaret, kahramanlık ve mütevazılık vasıflarıyla birlikte, derin ilmiyle tanınan ve bunun için de kendisine 'İlmin Kapısı' denilen Hazreti Ali'nin (Radiyallahu Anh) hayatını ele alacağız. İlmin Kapısı Hazreti Ali (Radiyallahu Anh), Peygamberimizin amcaoğlu ve aynı zamanda damadı olup ilk sahabelerdendir. Hayatı boyunca pek çok kahramanlığa imza atmış, bunun için de kendisine 'Allah'ın Aslanı' denilmiştir. Nebevi ilim hazinesinin kapısı olan Hazreti Ali (Radiyallahu Anh), İslami değerlerin topluma ulaştırılması mücadelesinde sevgili Peygamberimizin önemli destekçilerinden biri olup bu süreçte aktif rolü olan ilim deryası vasfına sahip mümtaz bir şahsiyettir."

"İlimde geriye düştüğümüz bu asırda ilmin kapısını aralayarak ufkumuzu genişletmeye çalışacağız"

İl ve ilçelerde düzenlenecek etkinliklerle Hazreti Ali'yi yakından tanıma fırsatı bulacağının altı çizilen açıklamada, "Çeşitli il ve ilçelerde düzenleyeceğimiz konferans, tiyatro ve sinevizyon gösterileriyle hem Hazreti Ali'yi daha yakından tanıma fırsatı bulacağız, hem de 'İlim müminin yitik malıdır. Onu nerede bulursa alsın' hadisi çerçevesinde de Hazreti Ali'nin (Radiyallahu Anh) ilim aşkını takip ederek biz Müslümanların yitik malı olan ilmin peşine düşeceğiz. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde 'Ben ilmin şehriyim Ali ise kapısıdır. İlmi isteyen kimse kapıdan girmelidir' buyurmuşlardır. İlimde geriye düştüğümüz bu asırda ilmin kapısını aralayarak ufkumuzu genişletmeye çalışacağız." vurgusu yapıldı.

"Erkek ve hanım sahabelerin hayatları da işlenecek"

Hazreti Ali ile birlikte kasım ayı içerisinde hanım ve erkek sahabelerin hayatlarının da işleneceği aktarılan açıklamada, "Kasım ayı içerisinde Hazreti Ali'nin (Radiyallahu Anh) hayatının işlenmesinin yanında ayrıca üç erkek ve üç hanım sahabenin de hayatlarını, gönül doyurucu seminerlerle işleyeceğiz. Bu sahabeler şunlardır; Erkek Sahabeler, Abdullah b. Cahş (Radiyallahu Anh), Abdullah b. Mesud (Radiyallahu Anh), Ka'b b. Malik (Radiyallahu Anh). Hanım Sahabeler; Hazreti Hatice (Radiyallahu Anh), Esma bnt. Ebubekir (Radiyallahu Anh), Sümeyra bnt. Kays (Radiyallahu Anh). Allah hepsinden ebeden razı olsun. Her birinin hayatında çok önemli derslerin olduğu bu sahabelerin hayatlarını kasım ayı boyunca işleyeceğiz." ifadelerine yer verildi.

"Halkımızı, örnek bir neslin yetişmesine katkı sağlayacak etkinliklere davet ediyoruz"

Tüm halkın etkinliklere davet edildiği açıklamanın sonunda şu sözler kaydedildi: "Peygamber sevdalısı halkımızı, sahabelerin anlaşılmasına vesile olacak ve örnek bir neslin yetişmesine katkı sağlayacak olan bu etkinliklere katılmaya ve bu önemli etkinlikleri çevrelerine de duyurmaya şimdiden davet ediyoruz. Rabbimiz ilimde, bilimde daha fazla gelişen Müslüman toplum olmak için yâr ve yardımcımız olsun. Yüce Rabbimiz, hayatları boyunca derin bir aşk ve sarsılmaz bir iman ile aziz İslam'ın hâkimiyeti için mücadele eden hidayet rehberleri sahabeleri tanımayı ve onların izinden gitmeyi bizlere nasip etsin."(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=