Lütfen bekleyin..



"Mağduriyetler 16 yıllık mevcut iktidar döneminde de devam ediyor"

03 Kasım 2018, 21:41 - Okunma: 1437

FETÖ’nün kumpasları sonucu cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmların aileleri, MÜSİAD Batman Şubesini ziyaret ederek, yaşadıkları mağduriyeti anlatıp destek talebinde bulundu.

Emniyet-JİTEM-Yargı üçgeninde kurulan kumpaslar sonucu cezaevlerine konulan Yusufi mahkûmların ve ailelerin yaşadığı mağduriyete dikkat çekmek için kurulan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesini ziyaret etti.

İnisiyatif heyetini, MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir ile Şube Müdürü Muhammed Candan karşıladı. FETÖ yargısı mağduru aileler, kendilerine yaşatılan hukuksuzluğu aktararak destek talebinde bulundu.

Yapılan ziyaret sebebini açıklayan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Sözcüsü Hüseyin Olam, “Zaten konu malumunuzdur. Şu anda cezaevlerinde İslami kimliklerinden dolayı 400’e yakın insan vardır. Bunlar o dönem hem 28 Şubat cuntacılarının hem de FETÖ’cü hakim ve yargıçların tutuklayıp cezaevine koydukları Müslümanlardır. Yargının verdiği tüm kararlar cuntacıların brifingleriyleydi. FETÖ’nün hakim ve savcıları talimatla cezaevlerindeki Müslümanlar hakkında kararlar verdi. Bu insanlar 25-26 yıldır cezaevlerindedirler ve mağdurdurlar. 16 yıldır mevcut iktidar döneminde mağduriyetleri devam ediyor.” dedi.

İslami kimliklerinden dolayı zindanlarda olan Yusufilerin özgürlüklerine kavuşmaları için STK, siyasi parti ve basın mensuplarını ziyaret ettiklerini belirten Olam, “Yakın bir zamanda meclise bir tasarı sunuldu. Bu tasarı kapsamına alınmaları için İslami kimliklerinden dolayı cezaevinde olan insanlara da dikkat çekmek için ve durumlarının gözden geçirilmesi için hukuki bir düzenlemeyle bunların mağduriyetlerinin giderilmesi için bir çaba içerisindeyiz. Bunun için STK’larımızı, siyasi partilerimizi ve basınımızı ziyaret ederek destek talep ediyoruz. Bu konuda bir etkilerinin olacağına inanıyoruz. O yüzden sizin de desteğinizi talep için ziyaret ettik.” ifadelerini kullandı.

“MÜSİAD olarak bütün mağdurların yanındayız”

İnisiyatif heyetinin sıkıntılarını dinleyen Özdemir, 28 Şubat dönemindeki hâkim ve savcılarca alınan kararların bağımsız olmadığını ve bu yüzden tümünün tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini, bunun bir hak olduğunu söyledi.

Geçen sene de desteklerini belirttiklerini hatırlatan Özdemir, “Bu sene de desteklerimiz sizinledir. 28 Şubat sürecindeki o insanların dertleriyle dertleniyoruz. Tabi sözle ne kadar olur onu da bilemiyoruz. Allah (celle celaluhu) kendilerinin ve yakınlarının yardımcıları olsun. Biz bu anlamda MÜSİAD olarak bütün mağdurların yanındayız. Hükümet 15-16 yıllık süreçte gerçekten iyi şeyler yaptı. Bu anlamda hükümetin hakkını da vermek gerekiyor. Ama tabi eksiklikleri vardır. Bu mağduriyetler onlardan bir tanesidir. Bu anlamda hükümetin Adalet Bakanlığının bir adım atması gerekir. Sayın Başkanımızın bu anlamda bir talimat verip bu insanların ve varsa başka mağdurlar özgürlüklerine kavuşturulmalıdır.” şeklinde konuştu.

İnisiyatifin taleplerinin çok insani ve İslami olduğunun altını çizen Özdemir, “15 Temmuz'da görüldüğü gibi maalesef birilerinin bu işleri yaptığı aşikârdır. Bu insanlar da FETÖ mağdurudur. Yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için tekrardan bir düzenlemenin yapılması gerekir. Tekrar yargılanma talebinden küçük bir talep olamaz. ‘Akrabamın suçu yok niye içeridedir’ de diyebilirsiniz, bu da haktır ama siz tekrar yargılanma istiyorsunuz. Talebiniz çok insani ve İslamidir. Bunun devlet büyüklerimizin görmesi istiyoruz. MÜSİAD olarak geçen yıl da söylediğimiz gibi sizinle beraber olduğumuzu yine bu yıl da destek veriyoruz. Allah (celle celaluhu) içerideki insanların yardımcısı olsun. Allah (celle celaluhu) onlara ve akrabalarına sabır versin. Her zaman için de biz bu anlamda yanınızdayız.” dedi. (İLKHA)

17 öğrenci zehirlendi!

17 öğrenci zehirlendi!

17 öğrenci zehirlendi!

17 öğrenci zehirlendi!

17 öğrenci zehirlendi!

17 öğrenci zehirlendi!

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=