Lütfen bekleyin..



​İmam hatipliler hafız olup 4 dil öğrenecekler

08 Kasım 2018, 13:33 - Okunma: 2274

MEB Din Öğretim Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının beraber yürüttüğü proje kapsamında Batman’da okul ile beraber hafızlık eğitimi de alan imam hatipliler, mezun olduklarında hafızlık yanında Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce öğrenecekler.

​Batman’da okul ile beraber hafızlık eğitimi alan imam hatipliler, mezun olduklarında hafızlıkla beraber 4 dil de öğrenecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretim Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) beraber yürüttüğü proje kapsamında Batman’da okul ile beraber hafızlık eğitimi de alan imam hatipliler, mezun olduklarında hafızlık yanında Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerini de öğrenecekler.

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde öğrenim gören öğrenciler için ortaokul seviyesinde 2 hafızlık sınıfı açıldı. Ortaokul seviyesindeki öğrenciler, yaz tatilinde hafızlık eğitiminin ilk temel bilgileri eğitimini alıp 2018-2019 eğitim-öğretim yılında okul bünyesinde acılan hafızlık sınıfında devam ettiriyor.

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneticilerinden Zeynep Özlem Sevim, kentte ilk olarak uygulanacak proje kapsamında, imam hatipli ortaokul öğrencilerine hafızlık eğitimi ve kültürel derslerle beraber dil eğitimleri de verileceğini hatırlattı.

"Hafızlık projesi Batman’da bir ilktir"

Sevim, "Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yurttan sorumlu İngilizce öğretmeniyim. Bu yıl bizim okulumuza proje olarak hafızlık eğitimi verildi. Hafızlık projesi Batman’da bir ilktir. Temmuz ve ağustos ayında hafizelerimizi yavaş yavaş yetiştirmeye başladık. Bilmeyen öğrencilerimiz vardı onlar elifbalarını öğrendiler. Şimdi de hafızlık eğitimin planı gereğince ne lazımsa onu yapıyoruz. Yavaş yavaş dualar ve süreler ezberletiliyor. Okulumuzda hem kültürel dersler hem de hafızlık eğitimi var. Okulumuzun web sitesini takip ederseniz görürsünüz fen biliminde, her türlü alanda çocuklarımızı yetiştiriyoruz." dedi.

"Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce bilen 41 hafize yetiştireceğiz"

Hafız öğrenciler anadilleriyle beraber 3 dil daha öğreneceklerini belirten Sevim, "Bölgemizde ana dili Kürtçe olan ailelerin çocukları okulumuza geliyor. Eğitimlerimiz bittikten sonra inşallah 4 dil bilen çok müthiş gençler yetiştirmiş olacağız Allah’ın (celle celaluhu) izniyle. Öğrencilerimiz Arapça ders alıyorlar ben İngilizce öğretmeniyim, İngilizce öğretiyoruz. Derslerimde dini termolojiyi özellikle derslerimde öğretmeye çalışıyorum. Bu şekilde Türkçeyi zaten biliyoruz. Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizceden oluşan 4 kocaman insan yetiştirmiş olacağız inşallah. Bununla birlikte öğrencilerimiz hafızlık eğitimini de alıyorlar. İnşallah ileride öğrencilerimize minyatür türü tesip, ebru gibi kurlarda vereceğiz. Kız öğrencilerimiz 41 kişidir. Kendileri yurtta kalacaklar müftülüğümüz bu konuda inşallah bize bir belletmen öğretmen gönderecek. Çocuklarımızla birlikte sürekli derslerini çalıştıracak gece eğitimi verecek bir belletmen öğretmen olacak." ifadelerini kullandı.

"Haftada 9 saat Kur’an-ı Kerim Arapça dersleri görüyoruz"

Hafızlık öğrencilerinden Hiranur Dayanç, "Ben hazırlık sınıfına gidiyorum. Biz bir haftada 9 saat Kur’an-ı Kerim Arapça dersleri görüyoruz. Arapça yazı yazıyoruz. Bizler hem okul okuyup hem de hafızlık yapıyoruz. Allah (celle celaluhu) izin verirse arkadaşlarımla beraber iyi birer hafize olacağız. Bence burası en iyi okuldur. Her okula geldiğimde daha çok seviyorum. Dini bilgiler öğrendiğim için burayı çok seviyorum." şeklinde konuştu.

"Okulumuzu çok seviyorum Allah’ın izniyle hafız olacağız"

Okulda tüm derslerle beraber Kur’an-ı Kerim okuyup hafızlık eğitimi de aldıklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Firdevs Tüzün, "Hafızlık okuyorum. Ayrıca derslerimi de aksatmıyorum. Okula gelip hem hafızlık yapıyorum hem de diğer derslerin eğitimini alıyoruz. Allah’ın (celle celaluhu) izniyle hem hafız olacağız hem de okulumuzu okuyacağız. Fen dersinde hoca bize fenni tüm yönleriyle öğretiyor. Elhamdülillah hiç eksik kaldığımız derslerimiz yok. Okulumuzu çok seviyorum Allah’ın (celle celaluhu) izniyle hafız olacağız. Bu okula gelip okumak hayalimdi Allah (celle celaluhu) izin verdi geldi. Bu okulda Kur’an-ı Kerim okunuyor tüm derslerde eğitim veriliyor. Bu eğitim gördüğüm için çok mutluyum bunlar olmasaydı belki bu okula gelmeyecektim." diye konuştu.

"Hem hafız hem de ana okul öğretmeni olmak istiyorum"

Hafız bir şekilde ana okul öğretmeni olmayı hayal ettiğini söyleyen Reyyan Şevin Yılmaz, "5 A sınıfında hafızlık okuyorum. Dini ve kültürel derslerle beraber hafızlık eğitimi alıyorum. Ben okulda Kur’an-ı Kerim okuduğum için çok mutluyum. Kur’an okuyorum, hafız olmak istiyorum. Hem hafız hem de ana okul öğretmeni olmak istiyorum." dedi.

"Okulumu bitirince hafize bir doktor olmak istiyorum"

Okulunu ve arkadaşlarını çok sevdiğini dile getiren Aksa Gültekin, "11 yaşındayım bu okulda her dersi işliyoruz. Bu okulu çok seviyorum ve bu okulda olduğum için çok mutluyum. Okulumu bitirince hafize bir doktor olmak istiyorum." ifadelerine yer verdi.

"İnşallah hafize bir öğretmen olacağım"

Öğrencilerden Meryem Betül Demir, hafize bir öğretmen olmayı heyal ettiğini ifade ederek şunları kaydetti: "Biz bu okulda hem hafızlık eğitimini hem de norma eğitim görüyoruz. Hafız olacağım için çok mutluyum. Okulumuzda Arapça gibi birçok ders işliyoruz. Bu durumdan da çok mutluyuz. İnşallah hafize bir öğretmen olacağım."

"Büyüdüğümde 4 dil biliyor olacağım"

Mezun olduğunda ana diliyle beraber 3 dil daha öğreneceğini söyleyen Rümeysa Tamkan, Bu okulu çok istediğimden burada okuyorum. Özellikle Arapça ve Kur’an-ı Kerim derslerimi çok seviyorum. Bu çok seviyorum hafız olmak için bu okula geldim. Büyüdüğümde öğretmen olmak istiyorum. Okulu bitirdiğimde ana dilim olan Kürtçeyi, Türkçe, İngilizce ve Arapçayı öğreneceğiz. Büyüdüğümde 4 dil biliyor olacağım. Bunun için çok sevinçliyim. Çok sevdiğim okulu bitirip hafız olmak istiyorum." dedi. (İLKHA)

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek


Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

Ümmetin vahdetine alimler öncülük edecek

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=