Lütfen bekleyin..



Batman'ın yeni valisi görevine başladı

08 Kasım 2018, 15:29 - Okunma: 1533

Batman'ın yeni Valisi Hulusi Şahin dün Batman'a gelerek görevine başlamasının ardından bugün de ulusal ve yerel basın temsilcileriyle makamında bir araya geldi.

Batman'a atanan Vali Hulusi Şahin görevine başladı.

Son Valiler Kararnamesi ile İstanbul Esenlen Kaymakamı iken Batman Valiliğine atanan Hulusi Şahin görevini devraldı.

Burada basın mensuplarına bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, "Batman Valiliği görevine atandığım ilk andan itibaren şahsıma gösterilen büyük teveccühe çok teşekkür ederim. Ülkemizin bu güzide şehrine ve kıymetli insanına hizmet etme fırsatını veren yüce Yaradan'a hamd ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza teveccühleri için şükranlarımı sunuyorum." dedi.

"Hizmetlerimizi vatandaş odaklı bir anlayış ile sunacağız"

Batman'ın eski Valisi Ahmet Deniz'in taşıdığı bayrağı devralmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Şahin, "Batman'a büyük hizmetleri olan Valimiz Sayın Ahmet Deniz ve daha önce görev yapmış bütün valilerimizi burada zikretmeyi bir borç bilirim. Onların taşıdıkları hizmet bayrağını daha da ilerilere taşımak en büyük hedefimiz olacaktır. Bütün kamu hizmetlerinde etkinlik, verimlilik ve tasarruf temel ilkelerimiz olacaktır. Hizmetlerimizi vatandaş odaklı bir anlayış ile sunacağız. İnsanımızı gereksiz bürokrasi ile boğmayacağız. Yürürlükteki mevzuat çerçevesinde halkımıza mümkün olan bütün kolaylıkları göstereceğiz." şeklinde konuştu.

"Elbirliği ile inşallah Batman'ı eğitimde bölgenin yıldızı yapacağız"

Konuşmasının devamında Şahin, "Batman ilinin bir petrol şehri olduğunu, verimli toprakları ile tarımda söz sahibi olduğunu ve büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu biliyorum. Sanayide, tarımda ve turizmde büyük atılımların takipçisi olacağız. Ancak önceliklerimizin en tepesinde tüm dikkatimizi vereceğimiz, kaynaklarımızı akıtacağımız ve şehrimizin bütün kesimlerinin desteğini isteyeceğimiz bir alan olacak: eğitim. Okul öncesinden yükseköğretime, halk eğitimden mesleki eğitime kadar eğitim hizmetlerinin her yönü ile yakından ilgileneceğiz. İnsanımızı iyi yetiştirmek birinci önceliğimiz olacaktır. Bu yolda siz değerli basın mensupları başta olmak üzere toplumun bütün kesimlerinden destek bekliyorum. Elbirliği ile inşallah Batman'ı eğitimde bölgenin yıldızı yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Kaynaklar sınırlı talepler sonsuzdur"

Her türlü hizmeti vatandaş odaklı sunacaklarını belirten Şahin, "Vatandaşlarımıza iyi hizmet etmek en büyük hedefim olacaktır. Temel problemleri çözmek için elimizden geleni yapacağız ama hep beraber yapacağız. Tüm güçlerimizi bir araya getirebilirsek başaracağız. Kaynaklar sınırlı talepler sonsuzdur. Dolayısıyla sınırlı kaynakları sınırsız taleplere öncelikler arasında sunmak iktisat ilminin temel kuralıdır. Bizim sınırsız kaynaklarımız yok. Ülkemiz Batman'a ve bütün illerine tahsis edebileceği kaynaklar belli biz önceliklerimizi çok iyi tespit edip ona göre yürümeliyiz. Yani kısa vadeli öncelikler, orta vadeli hedefleri ve uzun vadeli hedefler." dedi.  

"Bariyerlerin görüntü kirliliği yaptığı bir gerçektir"

Bir gazetecinin PKK'nin çukur siyasetinden sonra belediye, valilik ve emniyet önüne konulan bariyerlerin görüntü kirliliği yaptığını, belediye önündeki bariyerlerin kaldırıldığını ancak valilik ve emniyet önündeki bariyerlerin yerinde olduğunu hatırlatarak kaldırılması hususunda bir çalışmanın olup olmayacağı sorusuna karşılık Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Esenler kaymakamlığımın da önünde bariyerlerden koca koca vardı. Tabi tedbirli olmakta fayda var. Eğer ihtiyaç olmaktan çıkmışsa değerlendirip kaldırırız. Bir görüntü kirliliği yaptığı bir gerçektir. Batman bir umut şehri, istikbal vadeden bir şehir dolayısıyla Batman'ın insanı da bunu tavrında, davranışında gösteriyor. Bu her aşamada kendini belli eder edecektir. Biz de sizlerle beraber gayret edeceğiz inşallah güzel hizmetler edeceğiz." (İLKHA)

'Uyuşturucuyla mücadelede kararlı olmamız gerekiyor'


'Uyuşturucuyla mücadelede kararlı olmamız gerekiyor'

'Uyuşturucuyla mücadelede kararlı olmamız gerekiyor'

'Uyuşturucuyla mücadelede kararlı olmamız gerekiyor'

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=