Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalılarından 'Mevlid-i Nebi' etkinlikleri mesajı

10 Kasım 2018, 11:15 - Okunma: 1307

Peygamber Sevdalıları Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye genelinde düzenleyecekleri 'Mevlid-i Nebi' etkinlikleri hakkında bir mesaj yayımladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu yıl "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed (sav)" temasıyla 'Mevlid-i Nebi' etkinliklerini tertipleyeceklerini açıkladı.

Hamd ve sena ile başlayan Vakıf mesajında, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri 'Mevlid-i Nebi' etkinliklerinin bu yılki temasının "Ahlak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" olduğunu duyurdu.

Mevlid-i Nebi etkinlikleriyle Peygamberimizin mesajının daha iyi anlaşılmasının amaçlandığı belirtilen mesajda, dünya ve ahiret saadetinin kazanımının Hazreti Peygamber'in getirdiği öğretilerde yüklü olduğu, insanlığın kurtuluş reçetesinin ancak O'nun bize bıraktığı emanetlere sımsıkı sarılmakta olduğu kaydedildi.

Mesajda, "Çocukların diri diri toprağa gömüldüğü, kadınların insandan bile sayılmayıp bir eşya gibi şehvet tacirlerine satıldığı, akla gelebilecek her çeşit sapkınlık ve ahlaksızlığın hâkim olduğu bir dünyada; ahlak, adalet, sevgi, merhamet temelleri üzerinde yükselen bir devletin kurucusu olan yüce İslam Peygamberini tanımak, tanıtmak, onu anmak, onun yoluna sarılmak adalete ve ahlaka susamış biz Müslümanlar için tek çare, tek kurtuluş yoludur." ifadelerine yer verildi.

"Peygamberin yolu dışındaki tüm yollar ahlak ve manevi çöküntüyü hızlandırmaktan öte bir işe yaramamıştır"

Peygamberin yolu dışındaki tüm yolların uçuruma gittiğine vurgu yapılan mesajda, "Peygamberin yolunun dışındaki tüm yollar, ideolojiler ahlaksızlık ve zulüm girdabı içinde boğulan insanlığın perişanlığını katmerleştirmekten başka işe yaramayacaktır. Nitekim aziz Peygamberin yolu dışındaki tüm yollar denenmiş, bu yollar insanlığın uçuruma doğru yuvarlanışını, adaletin iflasını, ahlak ve manevi çöküntüyü hızlandırmaktan öte bir işe yaramamıştır." denildi.

"Müslümanlar perişan, Müslümanlar sahipsiz..."

Mesajın devamında şu ifadelere yer verildi: "Bir asırdan fazladır barbar Batı uygarlığının egemenliği altında olan dünya ve insanlık âlemi, Haçlı-Siyonizm işbirliği sonucu tutsak edilmiş bir durumda olup acı içinde kıvranmaktadır. Dünya bu zalimlerin elleriyle korkunç bir zulüm girdabına kapılmış ve ahlaksızlık uçurumuna yuvarlanmıştır. Zulüm, katliam, işgal, feryat ve figanlar adeta arş-ı alayı titretmektedir. Bu zulüm ve işgallerin çoğu da ne yazık ki İslam ülkelerinde yaşanmaktadır. Müslümanlar esir, Müslümanlar perişan, Müslümanlar sahipsiz... "

"İnsanlığın tek kurtuluş yolu O'nun yoluna geri dönmektir"

Bugün insanlığın hem adalete hem de ahlaka muhtaç olduğuna dikkat çekilen mesajda, "İnsanlığın tek kurtuluş yolu Ahlak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)'e ve O'nun yoluna geri dönmektir. Peygamber Sevdalıları olarak bu bağlamda her yıl gelenekselleştirdiğimiz Mevlid-i Nebi etkinlikleriyle Efendimiz 'in mesajının daha iyi anlaşılması, dünya ve ahiret saadetinin kazanımının Hz. Peygamber'in getirdiği öğretilerde yüklü olduğunu, insanlığın kurtuluş reçetesinin bize bıraktığı emanetlere sımsıkı sarılmakta olduğunu bilmekte, bunu toplumun her kesimine ulaştırmayı hedef ve gaye olarak görmekteyiz. Her yıl farklı konular ele alınmakta olup bu yıl ki temamız "Ahlak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" olacaktır." vurgusu yapıldı.

"Tek derdi mazlum halkları adalet ve özgürlüğe kavuşturmaktı"

Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in bir adalet rehberi olduğunun altı çizilen mesajda, "Nerede zulme ve zorbalığa karşı bir oluşum varsa Muhammed Aleyhisselam da içindeydi. Risaletten önce, Hilfu'l – Fûdul hareketine ilk katılanlardan biriydi. Cahiliye Mekke'sinde bir avuç yiğit gençle birlikte ezilenlerin haklarını korkusuzca, güçlü Kureyş zorbalarından talep ediyordu. Ellerindekini yoksulların arasında paylaştırmakla yetinmiyor, dostlarına da aynı telkinlerde bulunuyordu. Medine'ye hicret edip az sayıdaki yareniyle Medine İslam Devletini kurduktan sonra tüm zamanını zulüm düzenlerine karşı mücadeleyle geçirdi. Savaştan savaşa koştu. Günleri savaş meydanlarında, cenk ve cihat atmosferinde geçti. Tek derdi mazlum halkları adalet ve özgürlüğe kavuşturmak, Allah'ın kullarını, kulların kulluğundan kurtarıp gerçek özgürlük olan yüce yaratıcıya kulluğa kavuşturmaktı." denildi.

"Ahlak ve erdem timsali bir nesil yetiştirdi"

Peygamberimizin önemli özelliği olan bir ahlak Peygamberi olduğuna da işaret edilen mesajın devamında, "Her türlü çirkefe bulaşmış; bencil, yoz, kötülükler içinde yüzen bir toplumdan ahlak ve erdem timsali bir nesil yetiştirdi. Tarih boyunca insanlığa örnek olacak altın bir nesil inşa etti. Tüm güzellikleri içinde barındıran insanî ve ahlakî erdemlerle donanmış, merhamet, sevgi, şefkat numuneleri olan insanların tarih sahnesine çıkıp dünyayı adalet, merhamet, ahlakla diriltmesine giden yolu açtı." ifadelerine yer verildi.

"Tüm halkı O'nu (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) daha yakından tanımaya davet ediyoruz"

Peygamber Sevdalıları Vakfı, tüm halkı Mevlid-i Nebi etkinliklere davet ettiği mesajın sonunda şu ifadeler kaydedildi: "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında ahlak ve adalet rehberi olan Hazreti Muhammed'in(sav) bu yönünü halkımıza tanıtmak için üzerimize düşeni yapmaya çalışacak, yüce Peygamberimizi halkımızla el ele vererek her platformda anacak, birbirinden etkili programlar düzenleyeceğiz inşallah. Tüm halkımızı şimdiden bu etkinliklere katılmaya ve O'nu (sav) daha yakından tanımaya davet ediyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=