Lütfen bekleyin..



"Batman'da çocuk endokrin bölümü eksikliği var"

15 Kasım 2018, 15:53 - Okunma: 5807

Batman Bölge Devlet Hastanesini ziyaret ederek diyabet hastaları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan HÜDA PAR Batman il teşkilatından bir heyet, Batman'da çocuk endokrin bölümünün eksik olduğunu belirtti.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Doktor Ercan Seven'i ziyaret ederek diyabet hastaları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan HÜDA PAR Batman İlçe Merkez Başkanı M. Şerif Durmaz başkanlığındaki bir heyet, Batman'da bazı bölümlerde eksikliklerin söz konusu olduğunu, bu bölümlerden bir tanesinin de çocuk endokrini bölümü olduğunu belirtti.

HÜDA PAR Batman İlçe Merkez Başkanı M. Şerif Durmaz başkanlığındaki bir heyet, "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" nedeniyle Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Doktor Ercan Seven ile hastanedeki diyabet hastalarını ziyaret etti.

Heyeti karşılayan Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Doktor Ercan Seven, diyabet hastalığıyla ilgili bilgi verdikten sonra hastane olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Diyabet hastalıkları endokrinoloji uzmanları tarafında takip edilen bir hastalık olduğunu belirten Seven, "Şu anda hastanemizde iki tane endokrinoloji uzmanımız da mevcuttur. Diyabet hastalığına bağlı olarak göz, böbrek ve sinirsel hasara bağlı olarak rahatsızlıklar oluşabiliyor. Bunlara yönelik de göz uzmanlarımız, plastik cerrahi uzmanlarımız ve nefroloji uzmanlarımız da mevcuttur. Bu hastalıklarla ilgili gerekli tedavilerimizi burada verebiliyoruz. Tabi '14 Kasım Dünya Diyabet Günü olarak düzenlenmiş planlanmış hastanemizde de bir dizi etkinlik yapıyoruz. Konuyla ilgili eğitimler veriyoruz. Ayrıca Batman'da bazı AVM'lerde hem vatandaşları bilgilendirme adına hem de daha bilinçli bir toplum oluşturma adına stantlarımızı kurduk. Stantlarımızda diyabet hemşirelerimiz gerekli eğitim ve bilgilendirmeleri yapıyorlar." dedi.

Yapılan ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Batman İlçe Merkez Başkanı M. Şerif Durmaz, Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimini ziyaret ederek diyabet hastalıklarıyla ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını ifade etti.

Durmaz, "Yaptığımız ziyaretlerde diyabet hastalığıyla ilgili bilgiler aldık. Batman'ımızda özellikle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin açılmasıyla ilgili olarak bir girişim var. Uzun süredir bu konu konuşuluyor ama henüz tamamlanmış değil. Haziran 2019'da tamamlanması öngörülüyor. Batman'ın mülki amirleri bu konunun takipçisi olması gerekir. Siyasetçi olarak bizler de bu konunun takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

"Batman'da çocuk endokrin bölümü eksikliği var"

Batman'da çocuk endokrin bölümünün eksik olduğuna dikkat çeken Durmaz, "Batman'da bazı bölümlerde eksiklikler söz konusudur. Bu bölümlerden bir tanesi de çocuk endokrini bölümüdür. Bu konuda da başhekimden bilgiler aldık. Şu anda yetişkin endokrin hastalarına bakılıyor ancak çocuklara yönelik şu anda bir eksiklik söz konusudur. Ayrıca ilimiz her geçen gün gelişen ve büyüyen bir şehirdir. Bu noktada da özellikle tıp fakültesinin eksikliğinin de olduğunu ifade etmek gerekiyor. Komşu illerde tıp fakültesi açılacak sözleri var. Bu noktada bizler de ilimiz için tıp fakültesinin açılması ve bu konuda yetkililerin girişimlerde bulunmasını istiyoruz. Bizler de parti olarak üzerimize düşenini yaparak ilimizde tıp fakültesi açılması konusunda girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz." diye konuştu. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Bingöl'de ilave imar planı onaylandı

Bingöl'de ilave imar planı onaylandı

Bingöl'de ilave imar planı onaylandı

Bingöl'de ilave imar planı onaylandı

Bingöl'de ilave imar planı onaylandı

Bingöl'de ilave imar planı onaylandı

Bingöl'de ilave imar planı onaylandı

Bingöl'de ilave imar planı onaylandı

Bingöl'de ilave imar planı onaylandı

Bingöl'de ilave imar planı onaylandı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=