Lütfen bekleyin..



​ DBP mağduru işçiler kayım yönetiminde de mağduriyetleri devam ediyor

21 Kasım 2018, 15:56 - Okunma: 1485

​Batman’da DBP’li belediye mağduru olan 23 işçinin mağduriyetleri kayım yönetiminde de devam ediyor.

Batman’ın Beşiri ilçe Belediyesine 2014 yerel seçimlerinde işe giren 23 işçi daha sonra gelen DBP yönetimi tarafından hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldıklarını ileri sürdüler.

2016 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan DBP’li Beşiri Belediye başkanı yerine Beşiri ilçe Kaymakamı Mustafa Maslak görevlendirildi. İşçiler kayyım olarak görevlendirilen Maslak yönetiminde de mağduriyetleri devam etti.

Mağdur işçiler haklarını aramak için toplu bir şekilde Beşiri ilçesinde Batman merkeze doğu yürüyüş yaptılar. Kilometrelerce yürüyen işçiler Batman merkeze bağlı Kösetarla (Kıredıye) köyü mevkiinde vardıklarında Batman Valisi Hulusi Şahin’in talimatıyla mağdur işçiler arabayla alınarak Batman Valiliğine getirildi. İşçiler burada Vali Şahin ile görüşüp mağduriyetlerini anlattılar.

Valilik çıkışı tüm mağdur işçiler adına İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Feyzullah Çiftçi, “Benle arkadaşlarım 2014 seçimlerinden önce, 2014 sonrası Beşiri belediyesini HDP kazandığı zaman, biz kendileri gibi düşünmediğimiz, onlar gibi olmadığımız ve onlara oy vermediğimiz için bizi işten çıkardılar. Daha sonra hukuki sürecimizi başlattık, bu süreçte mahkemeyi kazandık. Mahkeme kararına uymasını istedik dönemin belediye başkanından. Kendisi ‘ben mahkeme kararına uymayacağım ve sizi almayacağım’ dedi. Yıllarca böyle bekledik, kayım atandı.” dedi.

Kayımın mağduriyetlerini gidereceğine sevindiklerini ancak yaklaşık 2 sene aradan geçmesine rağmen mağduriyetlerinin giderilmediğini aktaran Çiftçi, “Bizde belki kayım mahkeme kararına uyup bizi alır, o almayacağım da demedi, alacağım da demedi ama bekletti. ‘Alacağım, bütçem yetmiyor’ diye sürekli oyaladılar. Bugüne kadar bu şekilde kaldıktan sonra, 4 yıl sonra bizde kalktık yürüyüşe çıktık. Cumhurbaşkanımız hep şunu derdi ‘haklı olduğunuzda eğilmeyin, büzülmeyin, dik durun hakkınızı aramaya çalışın.’ Bizde bu şekilde hakkımızı arayıp, sesimizi kendisine duyurmak için bu yürüyüşe kalktık. Kösetarla köyüne kadar geldik, sayın valim araç gönderdi, ‘gelin konuşalım’ dedi. Dosyayı tekrar inceleyip, tekrar karara varacak, bizde bu kararı bekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Trafik kazasında yanan sürücü hayatını kaybetti

Trafik kazasında yanan sürücü hayatını kaybetti

Trafik kazasında yanan sürücü hayatını kaybetti

Trafik kazasında yanan sürücü hayatını kaybetti

Trafik kazasında yanan sürücü hayatını kaybetti

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..
Batman'da bir şahıs, temizlemeye çalıştığı tüfeğin ateş alması sonucu g..
Batman'da bir kamyon ile kamyonetin çarpışması sonucu yaşanan kazada 2 ..
Mevlid-i Nebi etkinliği ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan STK temsilc..
Batman Belediyesi, on binlerce kişinin katıldığı Mevlid-i Nebi etkinliği il..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da gerçekleştirilen Mevli..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=