Lütfen bekleyin..



Yemen’e yardım kampanyası başlatıldı

06 Aralık 2018, 14:00 - Okunma: 1446

Batman’da bir araya gelen onlarca sivil toplum kuruluşu, Yemen’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek yardım kampanyası başlattı.

Batman’da bir araya gelen yaklaşık 30 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Suudi öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırıları sonucu insanlık krizinin yaşandığı ‘Yemen’ ile ilgili ortak bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında Yemen’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilerek yardım kampanyası başlatıldı.

Memur-Sen Batman İl Temsilciğinde yapılan basın açıklamasını okuyan Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Latif Kaya, savaş yüzünden her geçen gün daha da zor duruma düşen Müslüman Yemen halkının dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer aldığını söyledi.

Yemen'de açlığın savaşla birlikte korkunç bir şekilde arttığını, halkın büyük çoğunluğunun kuru ekmekten oluşan tek bir öğünle hayata tutunmaya çalıştığını belirten Kaya, "Yemen'de üç yılı aşkın süredir devam eden iç savaş nedeniyle fakirlik oranı yüzde 80'e ulaşmış durumda. Nüfusun yüzde 40'ının gelirinin olmadığı ülkede açlık her geçen gün daha çok yayılıyor. Yemenliler için günde üç öğün yemek hayal. En şanslıları günde 2 öğün bulurken, büyük çoğunluğu kuru ekmekten oluşan bir öğünle yetinmek zorunda." dedi. 

"Her 10 dakikada bir çocuk ölüyor"

Yemen'de 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini vurgulayan Kaya, "Bu sayı giderek artıyor. Yüz binlerce insan yerinden yurdundan ayrılmak zorunda kaldı. Yemen'de salgın hastalık ve açlık baş göstermiştir. Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamalarına göre dünyanın en büyük kolera vakası yaşanıyor. Olan mazlum insanlara ve günahsız çocuklara oluyor. Gün geçmiyor ki açlıktan çocuklar ölmesin. Her 10 dakikada bir çocuk ölüyor." diye konuştu.

"Halk yaprak yiyerek beslenmeye çalışıyor"

Ülkenin nüfusunun 28 milyon ve yaklaşık 22 milyon Yemenlinin yardıma muhtaç durumda olduğuna dikkat çeken Kaya, "Kuru ekmek bulamayan halk yaprak yiyerek beslenmeye çalışıyor. Dünya bu yaşananlara karşı sessizliğini koruyor. Hiçbir Müslüman devletin durumu düzeltme çabası olmaması da ayrıca düşündürücüdür. Birkaç yardım kuruluşunun dışında ülkeye insani yardım ulaşmıyor. Her geçen gün hayat bir kez daha çekilmez hal almaktadır. Hem dünya hem de İslam ülkeleri bu vahşet karşısında sağır ve dilsiz rolünü oynamaktadır." ifadelerini kullandı.

"Yemen tarihinin en acı günlerini yaşıyor"

Yemen’in tarihinin en acı günlerini yaşadığını aktaran Kaya, açıklamanın devamında şunları söyledi: "Bizler Batman'da Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu olarak bu duruma dur demek ve Yemen'deki Müslüman halkın yanında olduğumuzu göstermek için bir yardım kampanyası başlattık. 30 TL kahvaltı bileti 20 TL’lik bağış bileti şeklinde kampanyamızı sürdüreceğiz ve kahvaltımızı 23 Aralık Pazar günü Elit Düğün Salonunda gerçekleştireceğiz. Duyarlı tüm Batman halkımızın Yemen’deki bu açlığa ve cılız kalmış çocukların çığlığını duymalarını ve kampanyamıza desteklerini bekliyoruz." (Mehmet Fatih Akgül, Mehmet Sait Çelik-İLKHA)

Hastane ve AVM'lerde mescitler neden izbe ve kuytu yerlerde?


Hastane ve AVM'lerde mescitler neden izbe ve kuytu yerlerde?

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=