Lütfen bekleyin..



"Allah’ın emrini yerine getirmediğimiz için bu zulümler yaşanmaktadır"

07 Aralık 2018, 15:18 - Okunma: 1250

​Yemen’de yaşanan zulmün Allah’ın emrinin yerine getirilmemesinden kaynaklandığını söyleyen HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, dünya Müslümanlarına "birlik" çağrısında bulundu.

Başta Yemen olmak üzere İslam ülkelerinde yaşanan zulümlerin ana sebebinin Müslümanların birlik ve beraberliklerinin olmayışından kaynaklandığını ifade eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, zulümlerin son bulması için İslam ülkelerinin birliklerini oluşturup, emperyalistlerin iç sorunlarına müdahale etmesine izin vermemesi gerektiğini belirtti.

İslam ülkelerinin inançları çerçevesinde kendi iç meselelerini kendilerinin halletmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, ancak bu şekilde kendilerini emperyalistlerin saldırılarından koruyacaklarını, aksi takdirde Yemen’de yaşanan görüntüleri görmeye devam edeceklerini kaydetti.

"Yemen’de 5 milyon çocuk açlık ve tedavisizlikten ölümle pençeleşiyor"

Şahin, "Bugün dünya gündeminde olan bir Yemen olayı vardır. Yemen denilirken 27 milyon bir Müslüman nüfusundan bahsediyoruz. Dünya emperyalist güçleri, yıllardır iç çatışmalarla boğuşan Yemen’de ve maalesef bu karışıklığın olduğu İslam ülkelerini de hedeflerine koyup daha fazla bölmek ve parçalamak için bazı kesimleri desteklemektedir. Başta Amerika olmak üzere Suud rejiminin oluşturduğu koalisyon güçleri, Suud rejiminin oluşturduğu hava gücüyle Yemen halkını bombalamaktadır." dedi.

Yemen’de 5 milyon çocuğun açlık ve tedavisizlikten ölümle pençeleştiğine dikkat çeken Şahin, "İç savaşın olduğu bir ülkede veya bombalara maruz kalan bir ülkede elbette ki işsizlik, yoksulluk olur, temel gıda ihtiyaçlarının fiyatı yükselir. Şu an 27 milyonluk nüfusa sahip olan Yemen’de 5 milyon çocuk açlık ve tedavisizlikten ölümle pençeleşiyor. Bunu dünya ülkeleri adeta görmezlikten geliyor. Yemen gibi İslam coğrafyasının diğer bazı ülkelerinde de benzeri durumlar söz konusudur; fakat Yemen’in hali bir başkadır. Yemen halkının başına gelen mezalim artık bakmaya dayanamadığımız karelerle karşımıza çıkmaktadır." diye konuştu.

"Amerika ve Avrupa’dan destek beklemek bir acizlik olur"

Dünya kamuoyunun yaşananlar zulümlere adeta kör ve sağır kesildiğini aktaran Şahin, "Orada çocuklar ailelerini gözleri önünde açlıktan ve tedavisizlikten eriyip gitmektedir. Dünya buna karşı ne yapıyor? Zaten Amerika ve Avrupa’dan bir şefkat, merhamet, destek beklemek bir acizlik olur. Yardım etmesi gereken İslam ülkeleri de her biri kendi derdine düşmüş ve bu kardeşlik durumunu görmezlikten geliyorlar. Yemen’in ve diğer İslam ülkelerinin başına gelen musibetin asıl sebebi ortadadır. Maalesef ümmet olarak Allah’ın ‘Kur’an-a sarılın, birlik olun’ emrini yerine getirmediğimiz için böyle bir zulüm ve perişanlık yaşamaktayız." ifadelerini kullandı.

"Biz bu çözüme dönmediğimiz sürece bu zulümleri, mezalimleri yaşamaya devam edeceğiz"

Komünist Çin zulmünün altında olan Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık krizine de değinen Şahin, "Komünist Çin rejiminin zulmünün altında inleyen Doğu Türkistanlı Müslümanlar var. Çin rejimi, 1949’dan bu yana Müslüman halkın inancını, düşüncesini ipotek altına almış; inancı gibi yaşamasına, konuşmasına izin vermiyor. Buna riayet etmeyenleri öldürüyorlar, işkencelerden geçiriyorlar. Myanmar Müslümanlar da olduğu gibi Çin’den de gelen o işkence görüntüleri Müslümanlar olarak maalesef başımızı önümüze eğiyor. İslami birliktelik oluşursa, İslam ülkelerinin koltuklarını ele geçirmiş yöneticiler meseleye koltuk değil de İslami bakış açısıyla bakarlarsa ne Çin oradaki Müslümanlara bu zulmü yapabilir, ne Yemen’de çocuklarımız açlıktan, tedavisizlikten ölür, ne de Irak’ta, Suriye’de ve diğer İslam ülkelerindeki mezalimler yaşanabilir. Özellikle Amerika ve siyonist israil tehlikelerine karşı da kendilerini nispeten korumaya alırlar. Allah bu çözümü bize göstermiştir. Biz bu çözüme dönmediğimiz sürece bu zulümleri, mezalimleri yaşamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=