Lütfen bekleyin..



Yardım amaçlı dağıtılan kömürler "sakıncalı" çıktı

09 Aralık 2018, 21:20 - Okunma: 1385

Batman Beşiri Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nın Beşiri'deki yardıma muhtaç ailelere dağıtmayı planladığı tonlarca kömür, yapılan testler sonucunda kullanılması sakıncalı çıkınca iade edildi.

​Batman'ın Beşiri ilçesindeki yardıma muhtaç ailelere dağıtmayı planladığı tonlarca kömür yapılan testler sonucunda kullanımı sakıncalı çıktı.

Geçtiğimiz sene Van ve Çorum'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın dağıttığı kömür torbalarından toz, toprak çıktığı ve kömürlerin sobada yanmadığı iddiaları üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından katı yakacak kriterlerinde denetimler sıkılaştırılmıştı.eşiri'de de her yıl kış aylarında yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelerin biraz olsun yükünü hafifletmek amacıyla kaymakamlıkça belirlenen ailelere Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından yakacak yardımı yapılıyordu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kanununa göre Beşiri Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nın Beşiri'deki yardıma muhtaç ailelere dağıtmayı planladığı tonlarca kömür yapılan testler sonucunda kullanılması sakıncalı çıktı. 4 bin aileye yardım amaçlı verilmesi planlanan yaklaşık 2 bin tonu kömürün olması gereken kriterleri karşılamaması ve kullanımı sakıncalı çıkması üzerine kömürler geri iade edildi.

Kömürlerin geri iadesi üzerine yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resmi gazetede yayınlamış olduğu kriterlere uygun kömürlerin getirilmesi ve ailelere dağıtılması bekleniyor. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=