Lütfen bekleyin..



Batman halkından piyango kumarı ve yılbaşı kutlamalarına tepki

17 Aralık 2018, 12:45 - Okunma: 1415

Piyango kumarının ve yılbaşı kutlamalarının zararlarına dikkat çeken Batmanlılar, halkı Müslüman olan bir ülkede, yetkililerin bu tür fiillere izin vermemesi gerektiğine dikkat çektiler.

Bahis ve Milli Piyango adı altında devlet eliyle oynatılan ve bir kısım medya tarafından özendirilerek meşruymuş gibi gösterilen kumar, toplumu ifsat eden, aileleri dağılmasına neden olan bir olgu olarak karşımızı çıkıyor.

Milli Piyango kumarıyla birlikte Hıristiyan adedi olan yılbaşı kutlamaları da maalesef halkı Müslüman olan bir ülkede pervasızca yapılıyor.

İslam’ın haram kıldığı ve insanlara zarar veren bu kötü alışkanlıkların alenen yapılmasına tepki gösteren Batman halkı, İLKHA mikrofonlarına konuşarak birçok aile katliamının ve facianın baş müsebbibinin kumar ve kumar türü oyunlar olduğuna dikkat çektiler.

Kumarın toplumda büyük tahribatlara yol açtığını belirten Batmanlılar, Müslümanların bu tür kötü alışkanlıklardan İslam'a aykırı olan haramlardan uzak durması gerektiğini ifade ettiler.

Kumardan bugüne kadar hiç kimsenin hayır görmediğini söyleyen Ahmet Zariç, aynı şekilde piyango kazananların da sonunun hüsran olduğunu belirtti.

Haram olan milli piyangonun devlet eliyle yapılmasının devletin bir ayıbı olduğunu belirten Zariç, "Devlet vatandaşını koruyan, onları iyiliğe sevk eden bir kurum olması gerekirken, daha çok kendi eliyle onları kumara, kavgaya teşvik ediyor." dedi.

"Ahlaki yozlaşmaya yol açan eğlenceler başlı başına bir beladır"

Yılbaşı kutlamalarının Müslümanların gelenek ve göreneklerinden tamamıyla uzak olduğuna işaret eden Zariç, şunları söyledi: "Bizim kendimize ait gelenek ve göreneğimiz vardır. Ramazan ayı, bayramlarımız, Mekke’nin fethi gibi günlerimiz var. Bunlar dururken neden Hristiyanların günlerini kutluyoruz ki? Onlara neden benzeyelim ki? Ahlaki yozlaşmaya yol açan eğlenceler de başlı başına bir beladır. Halk olarak bu tür kötülüklere karşı meşru yollardan tavrımızı göstermeliyiz." diye konuştu.

"Kumar oynatan devletten hiçbir hayır gelmez"

İslam dininin, kumarı haram kıldığını vurgulayan Sinan İren, "Bu yüzden kimsenin kumara tevessül etmemesi lazım. Kumar yuvaları yıkar. Kumar oynayan kişide huzur olmaz. Kumar oynayan çoluk çocuğunu aç bırakır, iflas eder. Ayrıca Cenab-ı Allah tarafından da cezasını çeker. Halkı Müslüman olan bir ülkenin, halkına kumar oynatması ve bunu resmi olarak yapması hiç uygun değildir. Kumar oynatan devletten hiçbir hayır gelmez." ifadelerini kullandı.

"Kişi inandığı gibi yaşamıyorsa, yaşadığı gibi inanmaya başlar"

Yılbaşı kutlamalarına tepki gösteren İren, "Hıristiyanlar yılbaşını Hazreti İsa’nın doğum yıldönümü olduğu için kutluyorlar. Hazreti İsa Allah’ın Peygamberidir. Peygamberin yolundan gitmeleri gerekirken halk içki içiyor, kumar oynuyor. O günde Allah’a isyan ediliyor. Allah’a isyan edilerek Peygamberin doğumu kutlanmaz. Müslümanların yılbaşını Hristiyanlar gibi kutlaması çok kötüdür. Bu Müslümanların bozulduğu anlamına gelir. Kur’an ve sünnete göre hareket edilmiyorsa ve kişi inandığı gibi yaşamıyorsa, yaşadığı gibi inanmaya başlar. Ashabın yolundan gitmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kumarın, kötülüğüne ve toplum ve birey üzerindeki zararlarına işaret eden Cemal Aslan, Milli Piyango'nun da bir kumar çeşidi olduğunu hatırlatarak, "Bunun en acı tarafı da devlet eliyle oynatılmasıdır. Devlet kumar oynayanlara baskın yapıyor ama piyango adı altında devlet bizzat kumar oynuyor ve halkı kandırmaya çalışıyor. Bu da halka en büyük zarardır." diye belirtti.

Hazreti Muhammed'in, "Kim bir kavme benzerse o da onlardandır." hadisini hatırlatan Aslan, ahlaki yozlaşmalara karşı Müslümanların tepki göstermesi gerektiğini vurguladı.

Milli Piyango'nun tıpkı diğer kumarlar gibi haksız bir kazanç olduğuna işaret eden Mikail Yıldırım, yılbaşı gecesinde milyonlarca kişinin israf yaptığını belirterek ahlaki yozlaşmaya karşı Müslümanların kendi çocuklarına, ailelerine sahip çıkmasını istedi.

Kumarın, toplumun kana bir yarası haline geldiğini belirten Remzi Göker, "Kumar gibi Milli Piyango da milleti rahatlığa alıştırıyor. Millet, bedavadan gelecek paranın peşine düşüyor. Alın teriyle kazanacak parayı unutuyor. Haliyle bu insanı negatif yönde etkiliyor. Ayrıca devlet eliyle kumar oynanması çok kötü bir şeydir." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar, ahlaki yozlaşmaya karşı tavrını göstermelidir"

Yılbaşı eğlencelerine de değinen Göker, "Yılbaşı kutlamaları Hristiyanların kutladığı bir gündür. Müslümanlar olarak Hristiyanlara özeneceğimize kendi İslami günlerimizi kutlasak daha iyidir. Mekke’nin fethini kutlayacağımıza gidip Noel’i kutluyoruz. Milli piyango, hindi kesme gibi onların âdetini yaşatıyoruz. Müslümanlar, ahlaki yozlaşmaya karşı tavrını göstermelidir. Ama bugün bakıyoruz sokaklarımız, her yerimiz yozlaşmadan kaynaklanan kötü şeylerin örneklerini görebiliyoruz. Çocuklar küçük yaşlarda uyuşturucuya alışıyor ve bu yozlaşmanın etkisiyle oluyor. Bu tür kötülüklere karşı tepki geliştirmeliyiz. Bu da tabi ki toplumsal bir hareketle olur. Burada devletin rolü ön plana çıkıyor ama maalesef devletten herhangi bir şey göremiyoruz." şeklinde konuştu. (Mehmet Fatih Akgül, Mehmet Sait Çelik-İLKHA)

Minibüsün çarptığı çocuk ağır yaralandı


Minibüsün çarptığı çocuk ağır yaralandı

Minibüsün çarptığı çocuk ağır yaralandı

Minibüsün çarptığı çocuk ağır yaralandı

Minibüsün çarptığı çocuk ağır yaralandı

Minibüsün çarptığı çocuk ağır yaralandı

Minibüsün çarptığı çocuk ağır yaralandı

Minibüsün çarptığı çocuk ağır yaralandı

Minibüsün çarptığı çocuk ağır yaralandı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=