Lütfen bekleyin..



Mahalleliden elektrik kesintilerine tepki

26 Aralık 2018, 09:12 - Okunma: 1420

Batman’da yaşanan elektrik kesintileri, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Batman’ın Karşıyaka ve Hürriyet mahallelerinde yaşanan elektrik kesintilerine vatandaşlar tepki gösterdi. Karşıyaka Mahallesi’nin büyük bir bölümüne yaklaşık 5 gündür elektrik verilmediğini dile getiren mahalle sakinleri, yaşanan kesintiler nedeniyle Samanyolu Caddesi üzerinde bulunan TR-67 trafo önünde toplanıp DEDAŞ’a tepki gösterdi.

Yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren mahalle sakinlerinden Cemal Onal, “Karşıyaka Mahallesi'nde oturuyoruz. Bir haftadan beri elektriklerimiz yok. Sürekli sorun ve problem yaşıyoruz. Kış mevsiminde bu mahallede doğru düzgün elektrik yok. Bir an önce ek bir trafonun yapılmasını istiyoruz. Ya da varsa başka bir çözümünü istiyoruz.” dedi.

Defalarca DEDAŞ arıza ekiplerini aradığını ancak bir netice alamadığını dile getiren Tahir Umut, “Hürriyet Mahallesi'nde cuma gününden beri 4-5 gündür süren elektrik kesintisi var. Her aradığımızda DEDAŞ ekipleri gelip arızayı gideriyor. Ama bize verdikleri cevap aşırı yüklemeden dolayı elektriğin kesildiğini söylüyorlar. Ben kurumum adına konuşuyorum. Benim ürünlerim şu anda zarar görmeye başladı. Dilekçe vermemize rağmen herhangi bir sorun giderilmedi. Sorunun en kısa zamanda giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Yaklaşık 5 gündür elektriksiz olduklarını söyleyen Kemal Uysal ise şunları kaydetti:

“Karşıyaka Mahallesi'nde oturuyorum. Esnafım, elektrik bulamıyorum. Karşıyaka ve Hürriyet mahallelerinde kışın elektrik çok sıkıntılıdır. Böyle devam ederse dükkânımı mecburen kapatacağım. Niye Diyarbakır Caddesi'nde elektrik gitmiyor da kenar mahallelerde elektrik gidiyor. Bizler de insanız. Faturalarımızı eksiksiz bir şekilde yatırıyoruz. Nasıl ki diğer mahallelerin elektriği varsa bizim de elektriğimiz olsun. Her gün elektrik sıkıntısını yaşıyoruz, gerçekten olmaz o kadar.”

Yeni bir trafo için vatandaşlardan ücretsiz arsa talep edilmesine anlam veremediğini dile getiren Felemez Saçan, “Mahallemizde elektrik sıkıntısı var. Yeni bir trafonun kurulması için DEDAŞ gelip mahalleliden bedava yer istiyor. Kimse de yer vermiyor. Ücretsiz yer talebinde bulundukları için kimse yer vermiyor. Bu büyük bir sıkıntı, kim arsasını bedava verir. İnsanların özel mülküdür. Devletin malı olsaydı devlet gelip istimlak ederdi fakat gelip halktan bedava isteyemez. İki mahallenin büyük bir kısmı bu trafodan besleniyor. Hürriyeti buradan ayırsınlar Karşıyaka’da sıkıntı çıkmaz. Bu sıkıntının bir an önce giderilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik – İLKHA)

Birçok ilde eğitime kar engeli


Birçok ilde eğitime kar engeli

Birçok ilde eğitime kar engeli

Birçok ilde eğitime kar engeli

Birçok ilde eğitime kar engeli

Birçok ilde eğitime kar engeli

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=