Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalılarından siyer sınavıyla ilgili açıklama

27 Aralık 2018, 18:37 - Okunma: 1598

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, 17 Şubat'ta "O'nu oku O'nu yaşa" sloganıyla Türkiye geneli düzenleyecekleri Siyer Sınavına tüm Peygamber sevdalıları halkı davet etti.

​Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, Türkiye geneli düzenleyecekleri Siyer Sınavı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, 17 Şubat'ta "O'nu oku O'nu yaşa" sloganıyla Türkiye geneli düzenleyecekleri Siyer Sınavı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Sınavın 4 kategoride gerçekleşeceğini belirten Oğraş, tüm Peygamber sevdalılarını sınava katılım göstermeye davet etti.

Sınav başvurularının 15 Aralık itibariyle başladığını hatırlatan Oğraş, 4 kategori şeklinde gerçekleştirilecek olan sınava katılım için 3 Şubat'a kadar başvuru işlemlerinin tamamlanmış olması gerektiğini söyledi.

Oğraş, "Artık bunu rutin hale getirdik ve ciddi anlamda bir teveccühün, iştirakin olduğunu görebilmekteyiz. Bu sayı her yıl katlanaraktan artıyor. Bizim amacımız, sayıyı artırmanın ötesinde Hazreti Muhammed Mustafa'nın hayatını konu alan kitaplarımızın her yıl hatmedilmesi, peygamberin hayatının bir şekilde okunması, öğrenilmesi ve yaşanmasıdır. 'O'nu oku O'nu yaşa' sloganıyla yola çıktık. Müslüman halkımızın siyer-i nebiyi hayatının bir parçası olarak sürekli okumasını, hatırlamasını ve yaşamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bunda ciddi anlamda mesafe kat ettiğimizi görebiliyoruz. İnşallah Müslüman halkımız Hazreti Muhammed'e layık, ona müntesip bir ümmet olma yolunda yaşamlarını sürdürecekler." dedi.

"Birbirinden değerli eserlerimiz var"

Siyer Sınavı'nın 17 Şubat 2019 tarihinde yapılacağını bildiren Oğraş, şunları söyledi: "Sınava başvurumuz 15 Aralık itibariyle başladı ve 3 Şubat'a kadar devam edecek. İnşallah 17 Şubat'ta sınavımızı gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla sınava başvurmayan kardeşlerimizin, hele hele özellikle okul okuyan kardeşlerimizin bu hususta ciddi bir katılım göstermesini istiyoruz. Çünkü birbirinden değerli eserlerimiz var. Bu eserlerin öğrencilerimiz tarafından okunması, anlaşılması, yaşanması ve yaşatılması hususunda çaba sarf ederlerse bundan memnuniyet duyarız."

Sınav 4 kategoride gerçekleşecek

Sınav kategorileriyle ilgili olarak Oğraş, "Önceki yıllarda olduğu gibi 4 kategori şeklinde bu sınavı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 4'üncü ve 5'inci sınıf öğrencilerinin katılacağı birinci kategori için 'En Güzel Örnek Hazreti Muhammed' adlı kitabımız sorumlu tutuldu. Hacim ve içerik itibariyle gençlerimize, çocuklarımıza uygun bir formattadır. İkinci kategorimiz, 'Sevgili Peygamberimiz' isimli kitaptan sorumludur. Bu da 6, 7 ve 8'inci sınıflar için hazırlanmış kitaptır. Aynı şekilde içerik olarak kardeşlerimizin seviyesine hitap ediyor. 3'üncü kategorimiz de 'Hazreti Muhammed'i Tanımak' isimli kitaptan sorumludur. 9, 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri için geçerli olan kitaptır. Son kategorimiz için de 'Resul-i Ekrem' isimli kitabımız geçerlidir. 4'üncü kategori, yani üniversite ve diğer tahsil durumuna mensup olanlar için geçerli olan bir durumdur." ifadelerini kullandı.

"Amaç, Hazreti Muhammed'i okumak ve yaşamaya çalışmaktır"

Siyer Sınavı'nın 2 bin ödüllü olduğunu ve 4'üncü kategoriden 5 kişinin umreyle ödüllendirileceğini dile getiren Oğraş, "Bu sınav için her ne kadar ödüllerimizi koymuş olsak bile nihayetinde sınavdaki esas amaç, Hazreti Muhammed'i okumaktır, onun gibi yaşamaya çalışmaktır. Esas gayemiz budur. En azından bir gönül alma niyeti bile olsa sınavda ödül olması lazım. Her kardeşimiz, küçük ya da büyük fark etmez, sınava katılmak istediği zaman öncelikle bu kitapları alacak. Bu kitabı aldıktan sonra kaydını yapması lazım. Kayıtlarımız, online üzerinden de ön kayıt şeklinde yapılabilir. Bizim koordinatörlüklerde ve temsilciliklerde belirlenen noktalarımız, merkezlerimiz var. Sınav kaydının bilfiil sisteme geçmesi lazım. Her kardeşimizin sınav kaydını yapmak istediği zaman mutlaka belirlenen noktalara uğraması gerekir. Orada sınav kaydını yapacak, kitabını alacak. Ondan sonra bu kitaba çalışacak. Sınav günü gelmeden önce koordinatörlüklerimiz ve temsilciliklerimiz, sınava katılacak olan kardeşlerimize mesaj yoluyla bilgilendirmede bulunacaklar. Kardeşlerimiz, belirlenen tarihte ve okulda sınava girecekler. Bizim Peygamber Sevdalıları Vakfı sitemiz var. Sitede de sınavla ilgili dosyamıza girebilir, sınav kayıt çalışmasını takip edebilirler." şeklinde konuştu.

"Ona engel olanlar tarih boyunca huzur yüzü görmediler"

Hazreti Muhammed denince akan suların durduğunu ve yetkililerin, sınavın düzenlenmesi hususunda kendilerine kolaylık göstermeleri çağrısında bulunan Oğraş, "Böyle bir sevdanın varlığı ve kutsiyeti herkes tarafından saygıyla, hürmetle benimsenen bir durumdur. Biz Siyer Sınavı'nı yaparken özellikle devletin yetkili merci ve makamları bu hususta zaman zaman keyfi ve fevri uygulamalarda bulunuyorlar. Bizim bu husustaki istirhamımız şudur: Lütfen bunu, bu çalışmayı herhangi bir yapının tekelindeymiş gibi değerlendirmeyin. Bu, hepimizin ortak paydasıdır. Bu ortak paydada her kardeşimizin bir katkı sunması, bu işi kolaylaştırması lazım. Biz, bunu kendi şahsi menfaatimiz için yapmıyoruz. Biz, ümmetin ruhunu yeniden diriltmeye çalışıyoruz. Ümmetin ruhu ancak onu anlamakta geçer. Hazreti Muhammed'i tanımak ve yaşamakla mümkün olabilir. Dolayısıyla bütün sorunlarımızın, bütün sıkıntılarımızın bir şekilde izale olmasını istiyorsak bu hususta her bir kardeşimizin, yetkili mercilerden başlamak üzere bu işin içerisinde olması, önayak olması ve bunu kolaylaştırması lazım. Şahsi kaprislerine kapılarak herhangi bir farklı uygulamada bulunmasınlar. Çünkü söz konusu Hazreti Muhammed olunca hayatımız, bakışımız ve yaşam tarzımız değişir. Ona engel olanlar, tarih boyunca hiçbir zaman rahatlık yüzü, huzur görmediler ve hiçbir zaman da işleri istedikleri gibi yürümedi." dedi. (İLKHA)

Kur'an ve hafızlık yarışmasında ter döktü

Kur'an ve hafızlık yarışmasında ter döktü

Kur'an ve hafızlık yarışmasında ter döktü

Kur'an ve hafızlık yarışmasında ter döktü

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=