Lütfen bekleyin..



"Müslüman gençler camilerle uyanmalı"

06 Ocak 2019, 09:43 - Okunma: 1556

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen “Sabah Namazıyla Diriliş ve Dünya Mazlumlarına Dua” temasıyla sabah namazı programı düzenlendi.

Sabah namazı programında konuşan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Ali Altun, Müslüman gençlerin camilerle uyanması gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen “Sabah Namazıyla Diriliş ve Dünya Mazlumlarına Dua” temasıyla başlanılan sabah namazı programı bu hafta Karşıyaka Mahallesinde bulunan Yeni (Hacı Musa) Camii’nde düzenlendi.

Batman Yeni Camii’nde gerçekleştirilen programa; HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Şimşek, İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Ali Altun, çok sayıda genç ve cami cemaati katıldı.

Eda edilen sabah namazının ardından kısa bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Ali Altun, cami ve namazın önemini anlattı.

Sabah namazının önemine değinen Altun, “Tüm günlerimizi cami ile programlar yapmalıyız. Uykudan güneş ışıklarıyla değil sabah ezanıyla, sabah namazıyla, dualarla, salavat ve sabah namazı zikriyle uyanıp güne başlamalıyız. HÜDA PAR Gençliğinin düzenlediği böylesi programlardan dolayı Allah-u Teâlâ onlardan razı olsun. Onlara teşekkür ve takdir ediyoruz. Böylesi programları gençlerimiz arasında çoğaltmalıyız. Camiler Allah’ın (celle celaluhu) evidir. Camiler Müslümanların talim, dua ve ibadetlerinin yeridir. Müslüman gençler camilerle uyanmalı, terbiye olmalı ve camiyle büyümelidirler. Aramızda oluşan namazsızlık gibi büyük hastalıların kalması gerekiyor. Gençler camilerde büyüseler, terbiye, talim ve tüm ahlaklarını camiden öğrenseler o gençler Müslüman toplumunu ihya edecekler. Bununla güzellikler, huzur ve iyilikler çoğalacak.” dedi.

Madde kullanan gençlerin ellerinden tutup camilere alınması gerektiğine değinen Altun, “Gençlerimizden isteğimiz kötü yollara sapan gençlerimizi eroin ve esrar gibi madde kullanan gençlerimizin de ellerinden tutmasıdır. Madde kullanan gençleri de camiye getirmelidirler. Başka gençlerin uyanmasına sebep olunmalıdır. Tüm gençlerimizi camilere çağırıp Allah’ın evinin yolunu onlara göstermeliyiz. Cemaat ve namaz saflarında tüm gençlerimiz yerlerini almalıdır. En büyük isteğimiz Müslümanlar genç ve ihtiyarlarıyla camilerin dolmasıdır. Gençler ve ihtiyarla hep beraber Allah’a (celle celaluhu) ellerini açıp günahların affını istemeliyiz. Ahlakı hastalıklar gençliğimizin içinden kalkmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Altun, “Camiyle terbiye olmuş genç bir nesil camilerde barındırmalıyız. Allah-u Teâlâ sizlerden razı olsun hepimizin dikkatini camilere çektiniz. Camilerde hayır var. Bu asırda gençlerimiz maalesef camilerin yolunu unutmuşlar. Camilerde gençler olmadan namazlar kılınıyor. Bu yaptığımız program bir günle sınırlı olmamalıdır. Tüm hayat ve günlerde namazlarımız camilerde olmalıdır. Camilerin yolunu unutturmamalıyız. Genç arkadaşlarımızın ve çocuklarımızın ellerinden tutup yönlerini camiye vermeliyiz.”

Yapılan konuşmanın ardından çorba ikramı ve yapılan dua ile program son buldu.

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Şimşek, programa katılım gösteren herkese teşekkür ederek, sabah namazı buluşmalarının devam edeceğini her hafta bir bölgede yapacaklarını dile getirdi. (İLKHA)

Ashab-ı Kehf'ten Hazreti Yusuf'a uzanan yol: Zindan

Ashab-ı Kehf'ten Hazreti Yusuf'a uzanan yol: Zindan

Ashab-ı Kehf'ten Hazreti Yusuf'a uzanan yol: Zindan

Ashab-ı Kehf'ten Hazreti Yusuf'a uzanan yol: Zindan

Ashab-ı Kehf'ten Hazreti Yusuf'a uzanan yol: Zindan

Ashab-ı Kehf'ten Hazreti Yusuf'a uzanan yol: Zindan

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=