Lütfen bekleyin..



Suriyelilere bayram yardımı

17 Eylül 2015, 16:27 - Okunma: 2186

Batman’da bulunan 16 bin Suriyeli mülteciye, aile başına 300 TL Kurban Bayramı yardımı yapıldı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan 16 bin Suriyeliye, aile başına 300 TL olmak üzere Kurban Bayramı yardımı yapıldı.

Ramazan Bayramında olduğu gibi Kurban Bayramında da Suriyeli mültecilere, yardım yapıldı. Toplamda 450 bin TL yardım yapılan Suriyeliler, az da olsa bu bayram ihtiyaçlarını karşılamış olacak.

Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Batman Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünde yapılan yardım için toplanan Suriyeliler ile doldu taştı. 300 TL yardım almak için sabahın erken saatlerinden itibaren İl Göç İdaresi Müdürlüğü önüne gelen Suriyeliler, saatlerce ayakta bekledi.

Burada gruplar halinde içeri alınarak 300 lira gibi cüzi yardım parasını alan Suriyeli ailelerin sevinci yüzlerine yansıdı.

Kendilerine yardım yapılan Suriyelilerden Fatma Ahmed, böylesi yardımlarla çok az da olsa ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, “Bize bu yardımı yapanlardan Allah razı olsun. Sürekli onun için dualarda bulunuyoruz. Allah Müslümanlara dert ve sıkıntı vermesin. Bu bayramda böylesi bir yardım bizim için çok iyi oldu.” şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=