Lütfen bekleyin..



Yetim çocukların giyim ihtiyaçları giderildi

26 Ocak 2019, 13:16 - Okunma: 2060

Batman Umut Kervanı, 'Yetim Giydirme Projesi' kapsamında Avrupa'daki hayırseverlerin katkılarıyla aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 100 yetim çocuğa giyim ve ayakkabı yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

Batman Umut Kervanı, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 100 yetim çocuğu giydirdi.

Yaptıkları yardım ile ilgili konuşan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, Avrupa'daki bazı hayırseverlerin destekleriyle Batman'da 100 yetimi giydirdiklerini söyledi.

Giyim yardımıyla birlikte onlarca farklı yetim aileye gıda ve nakdi yardımda da bulunduklarını aktaran Işık, "Malumunuz olmak üzere Umut Kervanı Batman'da yetim ve muhtaçlara umut olmuş bir dernektir. Dönemsel olarak yaptığımız faaliyetlerin yanı sıra bu şekilde hayırseverlerden destek geldiği sürece inşallah yetimleri giydirme konusunda da faaliyetlerimiz devam edecektir. Avrupa'daki hayırseverlerden gelen destek ile Batman'da 20 aileye gıda yardımı yaptık. Bir kısım ailelere de nakdi olarak para yardımında bulunduk. Şu anda Batman'ın en iyi mağazalarından birinde hayırseverlerin desteğiyle aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 100 yetim çocuğu giyim ve ayakkabı anlamında ne ihtiyacı varsa giydirdik." dedi.

Yetimlerin kendileri için büyük önem arz ettiğini dile getiren Işık, "Biz, bu şuurla hareket ediyoruz. Yetim gülerse bizde güleriz şuuruyla hareket ediyoruz. Yetimin başını okşamakla kendimizi mesul hissediyoruz. Hiç bir zaman unutmuyoruz ki Peygamber efendimiz de bir yetimdi. Biz de bu şuurla hareket ediyoruz. Bu konuda emeği geçen tüm hayırsever kardeşlerimize teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun ve mallarını kat kat artırsın." diye konuştu.

Kendilerine giysi ve ayakkabı yardımı yapılan yetim çocuklar sevinçlerini dile getirerek, yeni elbise ve ayakkabı almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.(İLKHA)

Van'da PKK operasyonu: 3 tutuklama

Van'da PKK operasyonu: 3 tutuklama

Van'da PKK operasyonu: 3 tutuklama

Van'da PKK operasyonu: 3 tutuklama

Van'da PKK operasyonu: 3 tutuklama

Van'da PKK operasyonu: 3 tutuklama

Van'da PKK operasyonu: 3 tutuklama

Van'da PKK operasyonu: 3 tutuklama

Van'da PKK operasyonu: 3 tutuklama

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=