Lütfen bekleyin..



​"Seçimde hukuksuz davranışlara izin vermeyeceğiz"

19 Şubat 2019, 16:20 - Okunma: 1861

Yerel seçimlerle ilgili basına bilgi veren Batman Valisi Hulusi Şahin, seçime hazır olduklarını, seçim esnasında yaşanacak hiçbir hukuksuzluğa müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Batman Valisi Hulusi Şahin, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler konusundaki hazırlıklarıyla ilgili basına açıklamalarda bulundu. Kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Şahin, seçime hazır olduklarını söyledi. Şahin, seçimin güvenli bir ortamda ve huzur içinde geçmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz seçimlerle ilgili kısa bir bilgilendirmede bulunan Şahin, “24 Haziran 2018 seçimlerinde toplam 337 bin seçmen vardı. Bu seçimde bu sayı 350 civarında olur diye düşünüyorum. Bu 337 bin seçmenin 252 bini merkez seçmenidir. Önümüzdeki seçimde bu sayı 260 bin civarında olur diye düşünüyoruz. Geçen seçimde toplam bin 124 sandık vardı, bu bin 124 sandığın 729’u il merkezindeydi. Bu rakam aşağı yukarı aynı olur. Geçen seçimde 7 seyyar sandık kurulmuştu. Bu sefer bu epeyce artacak. Güvenlik sebebiyle geçen sene taşıma yapılan sandık sayısı polis bölgesi 18, jandarma bölgesi 66 olmak üzere toplam 84’tü. Bu seçimlerde ise 3 ilçede toplam 34 sandıkta bir talep hazırlığı içerisindeyiz.” diye konuştu.

Seçime hazır olduklarını vurgulayan Şahin, “İlimizde sadece 125 çevik kuvvet talep ettik. Onlarda merkezde görev alacaklar. Seçime etki etmek gibi bir düşüncemiz söz konusu değildir. Talebimiz kabul edilirse 125 kadar çevik kuvvet il merkezine gelecektir. Seçmen iradesinin sandığı en güzel şekilde yansıması için tüm görevlilerimiz ile birlikte gayret ediyoruz. Tüm kamu görevlileri tarafsızlık ilkesiyle hizmetlerini sunacaklar. Sağlıktan, elektriğe, güvenlikten çöp toplamaya kadar aklınıza gelebilecek tüm kamu hizmetlerini planladık. 886 personelimize seçim ile ilgili hizmet içi eğitim verdik. Güvenlik kameralarının hazırlıklarını yaptık.” ifadelerini kullandı.

Seçim esnasında seçmenin centilmence davranması gerektiğini kaydeden Şahin, son olarak şunları söyledi: “Bu şehirde hepimiz beraber yaşıyoruz. Seçim centilmenliğini asgari düzeyde sağlayamazsak nasıl beraber yaşayacağız. Bu centilmenliği Batman şimdiye kadar başarmış, bundan sonra da başaracak inşallah. Bu seçimde de bunu göreceğimizi umuyorum.”(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)









  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=