Lütfen bekleyin..



Pazaryeri Mahallesinde elektrik trafosu kundaklandı

23 Şubat 2019, 15:29 - Okunma: 1856

Batman’ın Pazaryeri Mahallesinde halkın kesintisiz enerji alabilmesi için kurulan bin KVA’lık elektrik trafosunun bulunduğu beton köşk, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı.

Batman merkezde elektrik trafosunun bulunduğu beton köşk, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı.

Yanarak kullanılmaz hale gelen trafo Dicle Elektrik ekipleri tarafından yenilenirken, bu süreliğine 300 konut ve işyeri enerjisiz kaldı.

Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ) Batman İl Müdürlüğü, kısa süre önce Pazaryeri Mahallesi'ndeki havai hatları yer altına aldı.

Yapılan çalışmalar kapsamında enerji gücünün artırılması için 2722 Sokak'ta bir beton köşk kurularak içerisine bin KVA gücünde trafo yerleştirildi. Mahalle sakinlerini rahatlatan trafo, dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı.

Saat 20.30 sıralarında beton köşkün bulunduğu yere gelen kimliği belirsiz kişi veya kişiler, yanıcı madde dökerek trafoyu ateşe verdi. Çıkan yangın nedeniyle DEDAŞ ve itfaiye olay yerine intikal etti ve yangın kısa sürede söndürüldü. Ancak mahalledeki 300 aboneyi besleyen trafo ve kabini kullanılamaz hale geldi.

Yangın sonrası Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürlüğü ekipleri, yanan trafo ve kabinini yenilediler. Ardından mahalleye yeniden elektrik enerjisi verildi.

DEDAŞ'tan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, vatandaşların kesintisiz ve kaliteli enerji alabilmesi için büyük emekler harcanarak yapılan yatırıma dönük bu saldırının kabul edilemeyeceği belirtildi.

Açıklamada, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirilerek trafo ve kabininin onarılarak mahalleye yeniden elektrik verildiği kaydedildi.

Aynı mahallede daha önce de kaçak elektrik kullanımını önleyecek olan alçak gerilim sayaç otomasyon panoları (ASOP) kimliği belirsiz kişilerce yakılmıştı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=