Lütfen bekleyin..



Silahla vurulan atlar tedavi edilmeyi bekliyor

25 Şubat 2019, 18:30 - Okunma: 2246

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ateşli silahla vurarak yaraladıkları atlar, acılar içinde yaşam mücadelesi verirken hayvanların tedavisi için yetkililerin harekete geçmesi bekleniliyor.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde kimliği belirsiz kişilerce ateşli silahla vurularak yaralanan yabani atlar tedavi edilmeyi bekliyor.

Dün akşama doğru yeni Hasankeyf yerleşkesi ile yeni köprü arasındaki mevkide silahla vurulmuş halde yaralı 2 atın bulunmasını ardından yaptığımız haber ile kamuoyuna bildirmiştik. Ancak Batman'da tedavileri mümkün olmayan atların acılar içinde yaşam mücadeleleri devam ediyor.

Sabahın ilk saatlerinde Hasankeyf İlçe Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden veteriner hekimler tarafından yaralı atlara ağrı kesici ineler yapılıp atlar ilçe müdürlüğüne yakın bir alanda gözlem altına alındığı belirtildi.

Atları silahla vurmanın vahşice ve insanlık dışı bir hareket olduğunu belirten Hasankeyf Kültür Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz (Çoban Ahmet), bu hayvanların bu şekilde yaşamlarını sürdüremeyeceklerinden, atların bir an evvel tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Hasankeyf ile ilgili tüm sorunları dile getirmeye çalıştıklarını belirten Akdeniz, "Buna inanan vatandaşlarımız, herhangi bir şey olduğundan hemen bize haber veriyorlar. Dün duyarlı bir vatandaş 2 atın vurulduğunu haberini verdi. Ben de hemen oraya giderek atların durumunu görünce çok üzüldüm. Atların ayaklarına, sırtlarına ve birinin başına mermilerin isabet ettiğini gördüm. Bu durum karşısında fotoğraflarını çekip sosyal medyada paylaştım. Bunun üzerine duyarlı basınımız arayıp durum hakkında bilgi alarak haberler yaptılar. Bu haberler üzerine il ve ilçe Tarım ve Orman İl Müdürlüklerimiz hemen işe koyuldular." dedi.

"Lütfen bu hayvanlara bir çare bulun"

Vurulan atların yılkı atı olduğunu aktaran Akdeniz, "Bu atların vahşice vurulmaları bizi son derecede üzmüştür. Bu atların iyileşmesi için özellikle Batman ve Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüklerimizi göreve çağırıyoruz. Lütfen bu atların ölmelerini engelleyin, bir şekilde tedavi edin. Lütfen bu hayvanlara bir çare bulun. Her türlü canlı bizim için önemlidir. Tabi insan en kutsaldır. İnsanların bunu yapmamaları gerektiğine inanıyoruz. Bu üzüntüyü tüm Türkiye ile paylaştık. İnşallah en kısa zamanda bu hayvanlara sahip çıkılır. Şu anda bu hayvanlar can çekişiyor. Yürüyemiyor, hep ayakta ve 2 ayak üzerinde durmaya çalışıyorlar. Bir tanesi kafasından ve sağ ayağından diğeri de sırtından, arka ve ön ayaklarından vurulmuş." ifadelerini kullandı.

"Atların tedavisi için üzerimize düşeni en kısa zamanda yerine getireceğiz"

Hayvanlarının tedavi edilmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını aktaran Hasankeyf Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Yusuf Türk, "İlçemiz yeni Hasankeyf yerleşkesinde 2 tane yabani atın kendini bilmez acımasız vahşi kişi veya kişiler tarafından yaralandığı haberini aldık. Bu durum basında da yer buldu. Bu hayvanların tedavisiyle ilgili Diyarbakır Dicle Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Haran Üniversitesi hayvan hastaneleriyle iletişime geçtik. Bunların tedavisi ile ilgili yetkililerden olumlu bir bilgi almamız durumunda bu atları en kısa sürede belediye olarak hastaneye intikallerini sağlayacağız. Atların tedavisi yapılması konusunda belediye olarak üzerimize düşeni en kısa zamanda yerine getireceğiz." şeklinde konuştu.

Faillerin yakalanması için ilgili birimlere haber verdiklerini söyleyen Türk, "Bu fiili işleyen kişilerin yakalanması hususuyla ilgili jandarma birimi ve ilçe Emniyet amirliğine de bilgi verilmiştir. Umarım en kısa zamanda bu vicdansızların yakalanıp gerekli cezaya çarptırılırlar." dedi.

Batman Belediye yetkilileri ise konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Geçen hafta sonu müdiremiz ve hayvanseverler o atlar için Batı Raman'a yem bıraktılar. Atların yaralanma haberini alır almaz ilçe tarım veteriner hekimiyle diyalog içinde olduk. Enfeksiyona karşı ilaç tedavisi uygulandı ve şu anda ilçe tarım ve Hasankeyf Belediyesiyle diyalog halindeyiz. Gereken tedavi en kısa sürede yapılacak." (İLKHA)



















  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Batman'da "Cihad Önderi Hazreti Muham..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Kur’an Nesli Platformu S..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=